Ricciardo: Η Honda είναι μεγαλύτερο ρίσκο από τη Renault

Σχετικά άρθρα

Ο Daniel Ricciardo φαίνεται να απολαμβάνει την καινούρια του ομάδα, καθώς όπως ξέρεις ο Αυστραλός έφυγε πέρυσι από την Red Bull για να πάει στη Renault. Κρίνοντας από τις θέσεις που τερμάτισαν οι δύο ομάδες στο πρωτάθλημα του 2018, η μετακίνηση του ήταν σοκ για πολλούς. Η Red Bull Racing τερμάτισε στην τρίτη θέση και η Renault τέταρτη. Ωστόσο, αν είδες τουλάχιστον έναν αγώνα, γνωρίζεις ότι η διαφορά ταχύτητας στην πίστα ήταν τεράστια.

Πολλά έχουν ειπωθεί και γραφτεί, αλλά τα πάντα θα κριθούν στην πίστα, με μια μικρή γεύση να παίρνουμε από το πρώτο τετραήμερο τεστ, το οποίο ξεκινάει αύριο. Χθες διάβασες για το πως ένιωσε ο Αυστραλός μετά το ατύχημα που είχε με τον Verstappen, στον περσινό αγώνα του Baku και τώρα σε νέα συνέντευξη του αναφέρει και άλλους λόγους που τον έκαναν να πάρει την απόφαση να αποχωρήσει από την αυστριακή ομάδα, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

Η μεταπήδηση στη Renault είναι ρίσκο. Όμως, όσο περισσότερο το σκέφτομαι, τόσο πιο σίγουρος είμαι ότι η επιλογή της Honda είχε πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο. Η προσωπική μου αίσθηση λέει ότι η Honda έχει πολλά περισσότερα προβλήματα να λύσει από τη Renault.

Στη Red Bull, οι προσδοκίες που βασίζονται στις προηγούμενες επιδόσεις είναι πολύ υψηλότερες. Το ρίσκο είναι όταν δεν εκπλήρωσεις τις προσδοκίες, αυτό είναι μια τεράστια απογοήτευση. Τώρα που βρίσκομαι στη Renault, υπάρχουν περισσότερα που μπορούμε να κερδίσουμε. Κανείς δεν περιμένει άμεσες νίκες. Για μένα ήταν μικρότερος κίνδυνος να επιλέξω τη Renault με την πιθανότητα να μην μπορέσουμε να κερδίσουμε κανέναν αγώνα, αντί να μείνω στη Red Bull με τον κίνδυνο να μην κερδίζω ούτε εκεί.

Τέλος, ο Ricciardo μίλησε και για τα πολλά προβλήματα αξιοπιστίας που αντιμετώπισε το 2018, όπου δεν τερμάτισε σε 8 από τους 21 αγώνες εξαιτίας κάποιου μηχανικού προβλήματος, λέγοντας:

Τα προβλήματα συχνά αποδόθηκαν στον κινητήρα, αλλά συχνά το λάθος ήταν και με την ίδια την Red Bull. Θα έλεγα ότι αυτό συνέβη σε περίπου το 50% των περιπτώσεων. Όχι ότι δεν έφταιγε η Renault, αλλά όπως είπα, η Honda έχει επίσης τα προβλήματά της.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Φήμες θέλουν την Mercedes να υπέγραψε με τον Carlos Sainz

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής Gazzetta dello Sport η Mercedes επέλεξε τον Carlos Sainz ως αντικαταστάτη του Lewis Hamilton, υπογράφοντας διετές συμβόλαιο, με τον...

Επίσημο: Η Formula 1 ανακοίνωσε το πρόγραμμα των 24 αγώνων για το 2025

Αρκετά νωρίς φέτος, η Formula 1 αποκάλυψε το ημερολόγιο για τη σεζόν του 2025, με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού της FIA να εγκρίνει...