Κατατακτήριες GP Αυστραλίας 2019: Pole ο Hamilton, μόνες του οι Mercedes

Σχετικά άρθρα

Νέα χρονιά, νέοι κανονισμοί, και νέα μονοθέσια αλλά τα πάντα φαίνεται ότι συνεχίζουν από εκεί που τελείωσε το 2018. Ο Lewis Hamilton πήρε την pole position στους δρόμους του Albert Park της Μελβούρνης, η οποία ήταν η έκτη συνεχόμενη του Βρετανού και η όγδοη συνολικά στην συγκεκριμένη πίστα.

Ο Hamilton ολοκλήρωσε έναν αλάνθαστο γύρο, και με 1:20.486 έκανε νέο ρεκόρ πίστας, με τον χρόνο του να είναι 1 δευτερόλεπτο ταχύτερος από αυτόν της περσινής pole. Παρόλα αυτά, τις τελευταίες έξι φορές που βρέθηκε στην πρώτη θέση της εκκίνησης ο Βρετανός, μόλις τις δύο κατέκτησε τη νίκη. Πίσω του, και αρκετά κοντά ήταν ο Valterri Bottas, πουέχασε την πρώτη θέση από τον Hamilton μόλις στα τελευταία δευτερόλεπτα της περιόδου.

Στην δεύτερη σειρά της εκκίνησης βρέθηκε ο Vettel, αλλά ο ρυθμός της Ferrari ήταν αρκετά χειρότερος από τις δύο Mercedes, με τον γύρο του Γερμανού να ήταν 0.704 δευτ. πιο αργός από τον poleman. Δίπλα του δεν βρέθηκε η έτερη SF90 του Charles Lecrerc, αλλά ο Max Verstappen καθώς πέρασε το Μονεγάσκο για χιλιοστά του δευτερολέπτου, δείχνοντας ότι η Red Bull Honda έχει ταχύτητα. Ο team-mate του Verstappen, Pierre Gasly, ήταν μια από τις εκπλήξεις των σημερινών κατατακτηρίων, καθώς ο νεαρός Γάλλος έπεσε θύμα της στρατηγικής της Red Bull και δεν βγήκε να κάνει ταχύτερο γύρο εγκαίρως στο Q3, μένοντας στην 16η θέση.

Αυτό επέτρεψε στον Romain Grosjean να κατακτήσει την έκτη θέση, με την Haas να δείχνει ότι ήταν η καλύτερη ομάδα μετά τις τρεις κορυφαίες, καθώς ο έτερος οδηγός της Αμερικάνικης ομάδας, Kevin Magnussen θα εκκινήσει από μια θέση πιο πίσω. Εντός δεκάδας βρέθηκε ο rookie της McLaren, Lando Norris, ο οποίος ήταν εκπληκτικός στον πρώτο του αγώνα με την βρετανική ομάδα, καθώς βρέθηκε μπροστά από τον Kimi Raikkonen με την Alfa Romeo Racing και την Racing Point του Sergio Perez.

Εκτός Q2 βρέθηκε ο δεύτερος οδηγός της McLaren, Carlos Sainz Jr., καθώς φάνηκε να μην βρίσκει ποτέ τον ρυθμό που θα ήθελε, έχοντας προβλήματα στο στήσιμο της MCL34. Η απόδοση της Renault δεν έπεισε, με την γαλλική ομάδα να δείχνει ότι δεν έχει κάνει το κάτι παραπάνω από την περσινή χρονιά. Έτσι, ο Nico Hulkenberg τερμάτισε στην 11η θέση, ενώ 12ος ήταν ο Daniel Ricciardo, ο οποίος δεν κατάφερε να βάλει χαμόγελα στους συμπατριώτες του.

Ο αυριανός αγώνας θα ξεκινήσει στις 07:10 ώρα Ελλάδας.

Ο γύρος που έδωσε την pole στον Hamilton

Τα highlights

Αποτελέσματα

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...