Ο Daniel Ricciardo είναι ένας από τους πιο δημοφιλής οδηγούς στο grid και όπως είναι λογικό στον αγώνα της πατρίδας του -που παραδοσιακά ανοίγει η αυλαία της σεζόν- η αγάπη που παίρνει από τον κόσμο είναι στον υπερθετικό βαθμό. Ταυτόχρονα, όμως, έχει υποχρέωση να βρεθεί σε πολλές εκδηλώσεις είτε με τους δημοσιογράφους είτε για προωθητικές ενέργειες.

Πιο συγκεκριμένα, η προηγούμενη εβδομάδα του Αυστραλού περιελάμβανε: την Τρίτη συνεντεύξεις με τα τοπικά Μέσα και κινηματογράφηση με τη Renault, την Τετάρτη οδήγησε το αγωνιστικό V8 Supercar του Rick Kelly για ένα promo της Castrol και το F1 Live το βράδυ της ίδιας μέρας στην κεντρική πλατεία της Μελβούρνης, την Πέμπτη είχε αμέτρητες εμφανίσεις για τους χορηγούς και με το Confederation of Australian Motor Sport στο Albert Park.

Μετά το απογοητευτικό ντεμπούτο του αγώνα για τη Renault, ο Ricciardo δήλωσε ότι αισθάνθηκε “άδειος” για λόγους πέρα από την εγκατάλειψη, προσθέτοντας:

Είναι δύσκολο. Νιώθω ότι όλη την εβδομάδα είμαστε… αυτή την εβδομάδα ήταν πολύ δύσκολη. Πάντα ανεβαίνουμε το λόφο. Ποτέ δεν μπορείς να πεις ότι έκανες αρκετά, αλλά αυτή τη φορά αισθάνθηκα ότι κάναμε κάτι παραπάνω από αρκετά. Δεν θέλω να κατηγορήσω [τον αγώνα για αυτό], αλλά σίγουρα… δεν ξέρω, αισθάνομαι “στεγνός” για περισσότερο από ένα λόγο.

Έχω αδειάσει. Προσπαθώ να ευχαριστήσω όλους τους φίλους μου αυτή την εβδομάδα και δεν φροντίζω τον εαυτό μου. Θα το αλλάξουμε του χρόνου.