GP Αυστραλίας 2019: Πανεύκολη νίκη ο Bottas

Σχετικά άρθρα

Σε έναν αγώνα που δεν επιδέχεται ιδιαίτερη κριτική, ο Valtteri Bottas κατέκτησε μια πολύ εύκολη νίκη στους δρόμους της Μελβούρνης, καθώς με το που έσβησαν τα φώτα της εκκίνησης προσπέρασε τον team-mate του και poleman Lewis Hamilton, και έκτοτε απλά εξαφανίστηκε.

Αυτή ήταν η τέταρτη νίκη στην καριέρα του Bottas και έχοντας εκπληκτικό ρυθμό σε όλον τον αγώνα δεν απειλήθηκε ποτέ από τον Hamilton, ο οποίος τερμάτισε στη δεύτερη θέση, ενώ με τον ταχύτερο γύρο στο τέλος του αγώνα ο Φιλανδός πήρε το μέγιστο των βαθμών από τον αγώνα της Αυστραλίας. Να σημειωθεί εδώ, ότι ο βαθμός αυτός μετράει και στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Από την στιγμή που έχασε τη θέση του στην εκκίνηση, ο Hamilton δεν έδειξε ποτέ να νιώθει αυτοπεποίθηση με το στήσιμο της W10, και γι’αυτό βρέθηκε να έχει μεγάλη διαφορά από τον Bottas, ενώ στο τέλος του αγώνα η πίεση του Verstappen δεν τον έκανε να ιδρώσει. Αυτή ήταν η πέμπτη φορά που ο Βρετανός ξεκίνησε από την pole position αλλά δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη.

Στην τρίτη, και τελευταία, θέση του podium βρέθηκε ο Max Verstappen με την Red Bull του, το οποίο ήταν το πρώτο του στην πίστα του Albert Park. Παράλληλα αυτό ήταν το πρώτο podium της Honda από την επιστροφή της στην F1 το 2015, ενώ η τελευταία φορά που είχε ανέβει ήταν το 2008 με τον Rubens Barrichello στον αγώνα του Silverstone.

Μετά από μια αρκετά απογοητευτική εμφάνιση, στην τέταρτη και πέμπτη θέση τερμάτισαν οι δύο Ferrari με τον Sebastian Vettel και Charles Leclerc αντίστοιχα, με την ιταλική ομάδα να είχε ξεκάθαρα το τρίτο ταχύτερο μονοθέσιο του αγώνα. Ο Vettel ήταν αρκετά κοντά στον Hamilton στην αρχή του αγώνα, αλλά μετά το pit stop του η απόδοση του μονοθεσίου έπεσε δραματικά, χάνοντας εύκολα τη θέση του από τον Verstappen, ενώ κράτησε με δυσκολία την τέταρτη θέση από τον νέο team-mate του, Charles Leclerc.

Πίσω από τα δύο μονοθέσια της Scuderia βρέθηκε η Hass, με τον Kevin Magnussen να κάνει έναν πολύ καλό αγώνα, με την αμερικάνικη ομάδα να είναι η καλύτερη ομάδα μετά από τις τρεις πρώτες. Παρόλα αυτά, εμφάνισαν το ίδιο πρόβλημα με τον περσινό αγώνα, καθώς στο pit stop του Romain Grosjean δεν κούμπωσε καλά το εμπρός αριστερά μπουλόνι με αποτέλεσμα ο Γάλλος να εγκαταλείψει.

Περνώντας στη Renault, ο Daniel Ricciardo ήταν άτυχος στην εκκίνηση, καθώς βγήκε στο γρασίδι με το που έσβησαν τα φώτα στην προσπάθεια του να προσπεράσει την Racing Point του Perez. Το αποτέλεσμα ήταν να καταστρέψει την εμπρός αεροτομή του και κατ’επέκταση τον αγώνα του, ενώ αργότερα εγκατέλειψε από άγνωστη ακόμα αιτία. Παρόλα αυτά, ο team-mate του, Nico Hulkenberg, κατάφερε να πάρει την έβδομη θέση, έναν γύρο πίσω από τον νικητή, χωρίς ωστόσο να δείχνει ότι μπορεί να απειλήσει την Haas του Magnussen.

Στην όγδοη θέση τερμάτισε η Alfa Romeo του Kimi Raikkonen, με ένα πολύ καλό αποτέλεσμα, ενώ ο Giovinazzi προσπάθησε αρκετά στον πρώτο του αγώνα, αλλά βρέθηκε εκτός δεκάδας. Την δεκάδα έκλεισαν οι Stroll και Kvyat, με την Racing Point να παίρνει βαθμό από τον νεαρό Καναδό και όχι ο Perez, που είχε έναν δύσκολο αγώνα και ήταν εκτός δεκάδας. Τέλος, ο Kvyat δεν υπέκυψε στην πίεση του Gasly, και πήρε τον έναν σημαντικό βαθμό για την Toro Rosso, δείχνοντας ότι το power unit της Honda έχει δυναμική.

Τέλος, η απόδοση των McLaren και Williams ήταν απογοητευτική, με την πρώτη να μην καταφέρνει να αξιοποιήσει την τρομερή εμφάνιση του Lando Norris στις χθεσινές κατατακτήριες, ενώ ο Carlos Sainz Jr. εγκατέλειψε με πρόβλημα στην MGU-K μονάδα του power unit της Renautl, καθώς πήρε φωτιά το πίσω μέρος της MCL34.

Επόμενο Grand Prix

Το επόμενο Grand Prix θα πραγματοποιηθεί στις 29-31 Μαρτίου, στο Μπαχρέιν.

Οδηγός του αγώνα

Ο Valtteri Bottas

Η εκκίνηση του αγώνα

Τα highlights του αγώνα

Αποτελέσματα

Θέση Οδηγός Ομάδα Διαφορά
1 Valtteri Bottas Mercedes 1:25:27.325
2 Lewis Hamilton Mercedes +20.886s
3 Max Verstappen Red Bull Honda +22.520s
4 Sebastian Vettel Ferrari +57.109s
5 Charles Leclerc Ferrari +58.230s
6 Kevin Magnussen Haas Ferrari +87.156s
7 Nico Hulkenberg Renault +1 γύρος
8 Kimi Raikkonen Alfa Romeo Racing Ferrari +1 γύρος
9 Lance Stroll Racing Point Mercedes +1 γύρος
10 Daniil Kvyat Toro Rosso Honda +1 γύρος
11 Pierre Gasly Red Bull Honda +1 γύρος
12 Lando Norris McLaren Renault +1 γύρος
13 Sergio Perez Racing Point Mercedes +1 γύρος
14 Alexander Albon Toro Rosso Honda +1 γύρος
15 Antonio Giovinazzi Alfa Romeo Racing Ferrari +1 γύρος
16 George Russell Williams Mercedes +2 γύροι
17 Robert Kubica Williams Mercedes +3 γύροι
NC Romain Grosjean Haas Ferrari εγκατέλειψε
NC Daniel Ricciardo Renault εγκατέλειψε
NC Carlos Sainz McLaren Renault εγκατέλειψε

Βαθμολογία οδηγών

Θέση Οδηγός Ομάδα Βαθμοί
1 Valtteri Bottas Mercedes 26
2 Lewis Hamilton Mercedes 18
3 Max Verstappen Red Bull Honda 15
4 Sebastian Vettel Ferrari 12
5 Charles Leclerc Ferrari 10
6 Kevin Magnussen Haas Ferrari 8
7 Nico Hulkenberg Renault 6
8 Kimi Räikkönen Alfa Romeo Racing Ferrari 4
9 Lance Stroll Racing Point Mercedes 2
10 Daniil Kvyat Toro Rosso Honda 1
11 Pierre Gasly Red Bull Honda 0
12 Lando Norris McLaren Renault 0
13 Sergio Perez Racing Point Mercedes 0
14 Alexander Albon Toro Rosso Honda 0
15 Antonio Giovinazzi Alfa Romeo Racing Ferrari 0
16 George Russell Williams Mercedes 0
17 Robert Kubica Williams Mercedes 0

Βαθμολογία ομάδων

Θέση Ομάδα Βαθμοί
1 Mercedes 44
2 Ferrari 22
3 Red Bull Honda 15
4 Haas Ferrari 8
5 Renault 6
6 Alfa Romeo Racing Ferrari 4
7 Racing Point Mercedes 2
8 Toro Rosso Honda 1
9 McLaren Renault 0
10 Williams Mercedes 0

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ηλεκτρικά θα κοστίζουν λιγότερο από αυτά με κινητήρες εσωτ. καύσης το 2027, αλλά θα έχουν πολύ μεγαλύτερο κόστος επισκευής

Το κόστος κατασκευής των ηλεκτρικών αυτοκινήτων μειώνεται ταχύτερα από ό,τι αναμένει η Ford και σύμφωνα με την πρόβλεψη της Gartner, μιας αμερικανικής εταιρείας τεχνολογικής...

Η Renault δεν θα προσφέρει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2030

Στις αρχές του 2022 η Renault είχε ανακοινώσει πως έως το 2030 η εταιρία θα μεταμορφωθεί σε μια αμιγώς ηλεκτρική εταιρία για την αγορά...

Η κατήγορος του Christian Horner έκανε επίσημη καταγγελία στη FIA

Νέο κεφάλαιο στην υπόθεση Christian Horner, με την γυναίκα κατήγορο να έχει κάνει επίσημη καταγγελία για τη συμπεριφορά του στη FIA, ενώ ετοιμάζεται να...
Autoblog.gr