Ο Daniel Ricciardo θα ξεκινήσει τον αγώνα της πατρίδας του από την έκτη σειρά της εκκίνησης, καθώς στις πρωινές κατατακτήριες κατάφερε να γράψει μόλις τον 12ο χρόνος, έχοντας δίπλα του τον team-mate του Nico Hulkenberg.

O Αυστραλός δήλωσε ότι το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό, αλλά δεν είναι τόσο οδυνηρό, τονίζοντας:

Μισό δέκατο θα το έκανε πολύ πιο ευχάριστο, έχοντας μπει στο Q3, αυτός ήταν πραγματικά ο στόχος. Το μισό δέκατο μπορείς να το βρεις σε έναν οδηγό, έτσι κατηγορώ τον εαυτό μου για το Q3 πριν κατηγορήσω το μονοθέσιο. Κόλλησα στο τέλος της τελευταίας στροφής [στο τέλος του Q2] και υπήρξε ένα θέμα για την καλύτερη θέση στην πίστα, και όλοι ήταν απλώς αργοί και ένιωσα τα ελαστικά ότι ήταν λίγο κρύα.

Ξεκινώντας τον γύρο δεν είχα πραγματικά μεγάλη εμπιστοσύνη για την 1η στροφή, κι έτσι έχασα χρόνο εκεί, αλλά νομίζω ότι είχα πρόσφυση εκεί να πάω πιο γρήγορα. Εκεί έχασα. Προφανώς πάντα σε πονάει όταν ξέρεις ότι δεν έχεις πάρει πραγματικά το 100% από το μονοθέσιο, αλλά είναι όλα καλά. Αν και δεν ήταν το αποτέλεσμα που ήθελα, ήμουν πραγματικά πιο εντυπωσιασμένος από την εμπιστοσύνη που θα μπορούσα να οδηγήσω το μονοθέσιο σήμερα.

Ο Hulkenberg είχε κάποιο θέμα με τον ηλεκτροκινητήρα στο τέλος του Q2, γεγονός που του δεν έδωσε την ευκαιρία να κάνει μια προσπάθεια να μπει στο Q3. Πάντως, και οι δύο οδηγοί πιστεύουν ότι αύριο στον αγώνα μπορούν να πάρουν περισσότερα από την RS19.