Αυτή τη στιγμή, τα plug-in υβριδικά (PHEV) μοντέλα στη γκάμα της Volvo είναι το XC90, το XC60, το V90 και το V60, όπου συνολικά αποτελούν το 10 με 15% των ετήσιων πωλήσεων της σουηδικής εταιρίας.

Η Volvo αναμένει μια τεράστια αύξηση των πωλήσεων των plug-in υβριδικών οχημάτων της μέχρι το τέλος του έτους και έχοντας υποτιμήσει αυτή τη ζήτηση, δυσκολεύεται να αντεπεξέλθει, με τον CEO της Volvo, Hakan Samuelsson, να δηλώνει:

Μέχρι το τέλος του έτους θα αποτελούν το 20 με 25%. Δεν είμαστε χαρούμενοι, όμως, επειδή θα μπορούσαμε να πουλάμε περισσότερα [plug-in hybrids]. Υποτιμήσαμε τη ζήτηση.

Το πρόβλημα της Volvo έγκειται στο ότι δεν κατασκευάζει η ίδια τις μπαταρίες και έτσι η εταιρία πρέπει να προσεγγίσει τους διάφορους προμηθευτές της ώστε να τους πιέσει να αυξήσουν την παραγωγή των plug-in εξαρτημάτων. Αλλά αυτή η διαδικασία είναι χρονοβόρα, με τον Samuelsson να προσθέτει:

Τριπλασιάζουμε την παραγωγή από αυτή που είχαμε πριν από περίπου ένα χρόνο, αλλά σε αυτό το σημείο θα είμαστε στο τέλος του τρέχοντος έτους.