Η Ford ετοιμάζει το Mach E, το ηλεκτρικό crossover που είναι εμπνευσμένο από την Mustang που θα τοποθετηθεί απέναντι από το Tesla Model Y. Αναμένεται να παρουσιαστεί τον προσεχή Απρίλιο και θα κυκλοφορήσει στην αγορά το 2020 και σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρίας, Bill Fordθα πηγαίνει σαν διάολος“.

Θα έχει αυτονομία 480 χλμ, θα πωλείται παγκοσμίως, θα είναι προσθιοκίνητο και έχει κωδική ονομασία CX430. Πρακτικά θα αποτελεί την ηλεκτρική έκδοση της crossover εκδοχής της Mustang και θα κατασκευαστεί πάνω στην πλατφόρμα C2, την ίδια που χρησιμοποιεί και το νέο Focus. Η παραγωγή του θα γίνεται στο Μεξικό.

Στις σχετικές ειδήσεις η Ford ανακοίνωσε πως μέχρι το 2023, θα επενδύσει περισσότερα από 850 εκατ. δολάρια στο εργοστάσιό της στο Flat Rock Assembly κοντά στο Ντιτρόιτ, προκειμένου αυτό να κατασκευάζει τα νέα ηλεκτρικά της μοντέλα, που θα βασίζονται σε μια νέα ηλεκτρική πλατφόρμα, λογικά η MEB της VW, όπως και την υβριδική Mustang. Η επένδυση αυτή θα προσθέσει μια επιπλέον βάρδια, κάτι που σημαίνει πως θα προσληφθούν 900 νέοι υπάλληλοι.

Η Ford επενδύει 11 δισεκατομμύρια δολάρια και σχεδιάζει να προσφέρει 16 πλήρως ηλεκτρικά οχήματα σε μία παγκόσμια γκάμα 40 ηλεκτρικών/plug-in υβριδικών οχημάτων μέχρι το 2022.