Και η Στουτγάρδη απαγορεύει τα παλιά diesel

Σχετικά άρθρα

Η Στουτγάρδη προστίθεται στις πόλεις της Γερμανίας που απαγορεύουν την κίνηση παλαιών ντίζελ αυτοκινήτων, τεχνολογίας Euro 4 και κάτω. 

Συγκεκριμένα, η πόλη της Στουτγάρδης, εκεί όπου βρίσκονται οι έδρες των Porsche, Mercedes-Benz και Bosch, θα απαγορεύσει από την ερχόμενη Δευτέρα τη κυκλοφορία όλων των ντίζελ οχημάτων οι κινητήρες των είναι Euro 4 ή παλαιότεροι, προκειμένου να βελτιωθεί η ποιότητα του αέρα της πόλης.

Η ανακοίνωση αναφέρει πως σε ορισμένες περιπτώσεις θα χορηγηθούν εξαιρέσεις, με τις αρχές να αναφέρουν μάλιστα πως η συγκεκριμένη απαγόρευση μπορεί να ισχύσει και για τα Euro 5 ντίζελ οχήματα από το 2020, αν δεν βελτιωθεί η ποιότητα του αέρα στα επιθυμητά επίπεδα. Εκτός από την απαγόρευση των παλιών ντίζελ οχημάτων, η πόλη της Στουτγάρδης θα λάβει και άλλα μέτρα, όπως η επέκταση των δημόσιων συγκοινωνιών και η αύξηση των ηλεκτρικών μετακινήσεων, προκειμένου να μειωθούν οι ρύποι στην ατμόσφαιρά της.

Αντίστοιχες απαγορεύσεις σε παλαιά ντιζελοκίνητα οχήματα σχεδιάζονται και σε άλλες Ευρωπαϊκές πόλεις μέχρι το 2025, ανάμεσα τους και η Αθήνα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υποχώρησαν κατά 5,2% οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ευρώπη τον Μάρτιο

Μειωμένες κατά 5,2% ήταν οι πωλήσεις νέων επιβατικών αυτοκινήτων στην ΕΕ τον Μάρτιο. Συγκεκριμένα πουλήθηκαν 1.031.875 νέα αυτοκίνητα έναντι 1.089.017 τον Μάρτιο του 2022,...

Γερμανία: Κόπηκαν οι επιδοτήσεις, μειώθηκαν οι πωλήσεις των ηλεκτρικών

Ο απότομος τερματισμός των κρατικών επιδοτήσεων είχε ως αποτέλεσμα οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων να μειωθούν κατά 14,1% στη Γερμανία το πρώτο τρίμηνο του έτους,...