Η Ford ανακοίνωσε επίσημα πως στα τέλη Ιουνίου, σταματά την παραγωγή των C-Max και Grand C-Max στο εργοστάσιό της στην πόλη Σααρλουις στη Γερμανία, μιας και τότε ολοκληρώνεται ο κύκλος ζωής του μοντέλου, με την Μπλε Οβάλ εταιρία να μην έχει στα πλάνα της τον αντικαταστάτη τους, αφού το καταναλωτικό κοινό έχει αφήσει τα MPV και πλέον στοχεύει στα SUV και crossovers. Γι’αυτό και η Ford την επόμενη εβδομάδα θα παρουσιάσει τόσο το νέο Kuga, όσο και το Puma, ένα νέο SUV μοντέλο.

Το εργοστάσιο θα συνεχίσει να κατασκευάζει τα Focus hatchback, Wagon, ST και Active αλλά λόγω της διακοπής της παραγωγής των δύο MPV, θα ακυρώσει την νυχτερινή του βάρδια και έτσι θα λειτουργεί με δύο, μειώνοντας τις διαρθρωτικές δαπάνες της Ford, αυξάνοντας παράλληλα την αποτελεσματικότητα του. Η Ford δεν αναφέρει πόσοι υπάλληλοι της θα χάσουν την δουλειά τους, αλλά οι απολύσεις του εργοστασίου της πόλης Σααρλουις αποτελεί μέρος του σχεδίου της για μείωση του εργατικού της προσωπικού κατά 5.000 στα εργοστάσια της Σααρλουις και της Κολωνίας.

Οι κινήσεις αυτές είναι μέρος του σχεδίου αναδιάρθρωσης της Ford στην Ευρώπη, που έχει ως στόχο να μειώσει σημαντικά τα διαρθρωτικά κόστη της και να μειώσει την γραφειοκρατία, προκειμένου να καταφέρει να έχει περιθώριο κέδρους 6% στη Ευρώπη. Γι’αυτό και ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου εργαζομένων της από την Ευρώπη, ενώ μέσα στην εβδομάδα ανακοίνωσε και το κλείσιμο τριών εργοστασίων της στη Ρωσία.