Ford. Ήπια υβριδικά Fiesta και Focus, plug-in υβριδικά Explorer και Tourneo Custom, ηλεκτρικό Transit, με 600 χλμ αυτονομίας το Mach E

Σχετικά άρθρα

Εκτός από το νέο Kuga, αλλά και την ανακοίνωση του Puma, η Ford, κατά τη διάρκεια του Go Further event που διοργάνωσε στο Άμστερνταμ παρουσίασε αρκετά υβριδικά μοντέλα, ενώ έκανε γνωστό πως το Mach E, το ηλεκτρικό SUV που αντλεί στοιχεία από την Mustang, θα έχει αυτονομία 600 χλμ.

Ford Explorer Plug-In Hybrid

Το Explorer Plug-In Hybrid θα πωλείται στην αγορά της Ευρώπης και φορά τον 3,0-λιτρο V6 EcoBoost κινητήρα απόδοσης 350 ίππων που συνεργάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 100 ίππων. Αποδίδει συνολικά 450 άλογα με 840 Nm ροπής, έχει ηλεκτρική αυτονομία 40 χλμ και προσφέρεται σε δύο εκδόσεις, τις Platinum και ST-Line.

Ford Tourneo Custom Plug-in Hybrid

Η plug-in υβριδική έκδοση του Tourneo Custon συνδυάζει τον τρικύλινδρο 1.000άρη Ecoboost κινητήρα και έναν ηλεκτροκινητήρα που αντλεί ενέργεια από μια μπαταρία 13,6 kWh. Αυτή προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία 50 χλμ, και συνολική 500 χλμ.

Ήπια υβριδικά Fiesta και Focus

Τα Fiesta και Focus EcoBoost Hybrid ήπιας υβριδικής τεχνολογίας 48-volt, θα κυκλοφορήσουν στην αγορά το 2020 και διαθέτουν τον τρικύλινδρο EcoBoost 1.000άρη κινητήρα απόδοσης 155 ίππων με 240 Nm ροπής.

Το σύστημα αποτελείται από μια ενσωματωμένη μίζα/γεννήτρια (BISG) με κίνηση μέσω ιμάντα που αντικαθιστά τον στάνταρ εναλλάκτη, επιτρέποντας την ανάκτηση και αποθήκευση της ενέργειας που συνήθως χάνεται κατά το φρενάρισμα και το ρολάρισμα σε μία αερόψυκτη μπαταρία ιόντων λιθίου των 48 Volt.

Η πρόσθετη ροπή του ηλεκτροκινητήρα προσφέρει βελτιωμένες επιδόσεις και πιο άμεση απόκριση, κυρίως στις χαμηλότερες στροφές. Το σύστημα BISG επέτρεψε επίσης στους μηχανικούς της Ford να αυξήσουν την ισχύ του 1.000άρη EcoBoost κινητήρα με τη χρήση ενός μεγαλύτερου υπερσυμπιεστή, περιορίζοντας έτσι την υστέρηση στην απόκριση (turbo-lag).

Ford Transit Electric

Το ηλεκτρικό Transit θα κυκλοφορήσει το 2021, με την Ford να μην αποκαλύπτει περισσότερες λεπτομέρειες του.

Παράλληλα παρουσίασε και το Transit Smart Energy Concept, ένα 10-θέσιο μίνι λεωφορείο με αυτονομία 150 χλμ. Η μπαταρία των 55 kWh φορτίζει μέσα σε 4 ώρες.

Mach E

Το 2020 θα κυκλοφορήσει στην αγορά το Mach E, ένα αμιγώς ηλεκτρικό SUV/crossover επιδόσεων που έχει έμπνευση από την Mustang και που σύμφωνα με την Ford θα έχει αυτονομία 600 χλμ στον κύκλο WLTP.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ford: Η Mustang έγινε 60 ετών και teasάρει την RTR

Την περασμένη Τετάρτη η Ford γιόρτασε τα 60α γενέθλια της Mustang και στο περιθώριο μιας εκδήλωσης που έγινε στο Charlotte της Βόρειας Καρολίνας, η...

Νέα Shelby Super Snake με 830 άλογα και πολύ carbon

Η Shelby American παρουσίασε σήμερα την Super Snake έκδοση της νέας γενιάς της Mustang. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από την επιθετική του εμφάνιση με νέους...

Η Mustang Mach-E ηλεκτρίζει το stage της Ford στο Golden Hall

Γιορτάζοντας και στην Ελλάδα την επέτειο των 60 χρόνων Ford Mustang, του πιο εμβληματικού σπορ μοντέλου της παγκόσμιας σκηνής, η αμιγώς ηλεκτρική Ford Mustang...