Τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε γίνει γνωστό ότι στη μεγαλύτερη αντιπροσωπεία της Porsche των Η.Π.Α. ένας υπάλληλος της είχε “αρπάξει” 2,2 εκατ. δολάρια από παραγγελίες και είχε εξαφανιστεί. Ο υπάλληλος ονόματι Shiraaz Sookralli, εργαζόταν στην Champion Porsche, την αντιπροσωπεία της γερμανικής εταιρίας στο Pompano Beach της Φλόριντα, κατέχοντας την θέση του αντιπροέδρου του τμήματος μάρκετινγκ.

Την Τρίτη, όμως, οι αρχές, κατάφεραν και συνέβαλλαν τον 44-χρονο Sookralli και στις 16 Απριλίου θα βρεθεί αντιμέτωπος με κατηγορίες για οικονομική απάτη και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Ο Sookralli έχει εξαφανιστεί από τα τέλη Αυγούστου και η απάτη που είχε στήσει, είχε οδηγήσει τους πελάτες της αντιπροσωπείας που παρήγγειλαν μια Porsche 911 GT3 ή μια 911 GT3 RS να βάλουν τα χρήματα σε μια εταιρία που είχε ιδρύσει ο ίδιος, την Champion Autosport. Ο ίδιος παρέμενε φιλικός με τα “θύματά” του προκειμένου αυτοί να μην καταλάβουν το παραμικρό, ενώ τους είχε δώσει και ψεύτικους αριθμούς παραγωγής για τα μοντέλα που υποτίθεται πως είχε παραγγείλει.

Τελικά η απάτη του ήρθε στο φως, αλλά ο ίδιος είχε πάρει 2,2 εκατ. δολάρια από τουλάχιστον 24 πελάτες της αντιπροσωπείας και εξαφανίστηκε. Το όνομα του Sookralli είχε εμπλακεί και σε μια παρόμοια υπόθεση το 2016, όταν κάποιος προσπάθησε να αγοράσει δύο 911 R, με την μια να παραδίδεται κανονικά, αλλά η δεύτερη όχι, παρότι ο αγοραστής είχε πληρώσει γι’αυτή.

Ο Sookralli είναι παντρεμένος με 10 παιδιά, οι πιστωτικές του κάρτες του έχουν χρέος πάνω από 176.000 δολάρια από το 2016 και σύμφωνα με τοπικά μέσα, σκοπεύει να ισχυριστεί ότι είναι αθώος. Τέλος, η αντιπροσωπεία της Porsche στη Φλόριντα έχει ανακοινώσει ότι θα αποζημιώσει τα θύματα του υπαλλήλου της.