To Mitsubishi Outlander PHEV έπιασε το ορόσημο 200.000 πωλήσεων παγκοσμίως

Σχετικά άρθρα

Τον Φεβρουάριο του 2018, η Mitsubishi ανακοίνωσε ότι το Outlander PHEV ξεπέρασε τις 100.000 πωλήσεις στην Ευρώπη, και σήμερα η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία αναφέρει ότι πέτυχε ένα σημαντικό ορόσημο με 200.000 πωλήσεις σε όλο τον κόσμο από το 2013 που λανσαρίστηκε.

Το Outlander PHfEV είναι το παγκοσμίως πρώτο plug-in υβριδικό SUV και από τότε που έκανε το ντεμπούτο του στην Ιαπωνία έχει κυκλοφορήσει σε περισσότερες από 50 χώρες ανά τον κόσμο. Αναδείχτηκε παγκόσμιο best-seller στην κατηγορία plug-in υβριδικών μοντέλων στα τέλη Δεκεμβρίου 2018, ενώ είναι το ευρωπαϊκό best-seller στην κατηγορία του αδιαλείπτως τα τελευταία τέσσερα χρόνια (2015-2018).

Το περασμένο καλοκαίρι η Mitsubishi παρουσίασε τις αλλαγές για την MY2019 του μοντέλου. Αυτές εντοπίζονται τόσο στα μηχανικά μέρη όσο και στον εξωτερικό σχεδιασμό του ιαπωνικού plug-in υβριδικού.

Ξεκινώντας από τον κινητήρα, η εταιρία ανέπτυξε έναν νέο βενζινοκινητήρα 2,4 λίτρων (4Β12), ο οποίος χρησιμοποιεί το σύστημα χρονισμού MIVEC με μεταβλητές βαλβίδες για την απρόσκοπτη εναλλαγή μεταξύ κύκλων καύσης Otto και Atkinson ανάλογα με την κατάσταση οδήγησης. Αυτός πλέον αποδίδει 135 άλογα και 211 Nm, όταν μέχρι σήμερα η ιπποδύναμη του έφτανε τα 121 άλογα και 190 Nm ροπής.

Συνεχίζοντας, ο ηλεκτρικός κινητήρας του Outlander PHEV έχει επίσης αναβαθμιστεί, με τις βελτιώσεις να περιλαμβάνουν αύξηση κατά 10% στην απόδοση της γεννήτριας και αύξηση της απόδοσης του πίσω ηλεκτρικού κινητήρα, που πλέον αγγίζει τα 95 άλογα. Η μπαταρία ιόντων-λιθίου έχει επίσης αυξηθεί κατά 10%, και η συνολική χωρητικότητα της αυξήθηκε στα 13,8kWh, από τα 12kWh που ήταν μέχρι σήμερα.

Εξαιτίας αυτών των αλλαγών, η μέγιστη ταχύτητα του Outlander PHEV, κινούμενο αποκλειστικά με ηλεκτρικά ενέργεια αγγίζει τα 135 χλμ/ώρα, μια αύξηση κατά 10 χλμ/ώρα. Επίσης, το 0-100 χλμ/ώρα είναι κατά μισό δευτ. καλύτερο, καθώς χρειάζεται 10,5 δευτ., με την τελική του ταχύτητα να αγγίζει τα 170 χλμ/ώρα. Η ηλεκτρική αυτονομία του plug-in υβριδικού SUV -κατά τον κύκλο WLTP- ανακοινώνεται στα 45 χλμ., η μέση κατανάλωση του στα 2 λίτρα/100 χλμ και οι εκπομπές CO2 τα 46 γρ/χλμ.

Άλλες μηχανικές αλλαγές περιλαμβάνουν τα αναβαθμισμένα εμπρός και πίσω αμορτισέρ, το επαναρυθμισμένο σύστημα διεύθυνσης, τον επαναπρογραμματισμό της ECU, το αναβαθμισμένο σύστημα ελέγχου πρόσφυσης, καθώς και την τοποθέτηση μεγαλύτερων δίσκων για τα εμπρός φρένα.

Τέλος, η Mitsubishi έχει προσθέσει επίσης δύο νέα προγράμματα οδήγησης, τα ‘Snow’ και ‘Sport’. Το πρώτο βελτιώνει την πρόσφυση σε ολισθηρές επιφάνειες, ενώ το δεύτερο προσφέρει μεγαλύτερη απόκριση στις εντολές του γκαζιού.

Να θυμίσω ότι το Mitsubishi Outlander PHEV έχει μήκος 4.695 χλστ., πλάτος 1.800 χλστ., και ύψος 1.710 χλστ., ενώ το μεταξόνιο αγγίζει τα 2.670 χλστ. Το βάρος του αγγίζει τα 1.880 κιλά, η απόσταση από το έδαφος τα 190 χλστ., με τον χώρο αποσκευών να ανέρχεται στα 463 λίτρα, ο οποίος φτάνει τα 1.602 λίτρα όταν αναδιπλωθούν τα πίσω καθίσματα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Mitsubishi: Nέο προωθητικό πρόγραμμα Diamond Bonus Deals

Η Mitsubishi στην Ελλάδα παρουσιάζει το νέο προωθητικό πρόγραμμα "Diamond Bonus Deals", προσφέροντας δύο σημαντικά προνόμια για όσους επιθυμούν να αποκτήσουν άμεσα ένα ολοκαίνουργιο...

Η BYD κατασκεύασε το 7.000.000στό όχημα με μπαταρία

Η BYD ανακοίνωσε ότι παρήγαγε το 7.000.000στό αυτοκίνητο νέας ενέργειας (new energy vehicle, NEV) από το 2008, κάτι που την καθιστά την πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία...

Nissan και Mitsubishi διερευνούν μελλοντικές υπηρεσίες κινητικότητας και ενέργειας

Η Nissan και η Mitsubishi υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας για την διερεύνηση μιας νέας κοινής πρωτοβουλίας σε υπηρεσίες κινητικότητας επόμενης γενιάς και υπηρεσίες σχετικές με...