Σε ένα άκρως σεξιστικό και ίσως “μισογυνίστικο” σχόλιο προέβη ο σύμβουλος της Red Bull Racing, Helmut Marko, καθώς δήλωσε ότι η φύση της F1 δεν βοηθά τις γυναίκες να γίνουν μέρος της.

Πιο συγκεκριμένα, με το νέο πρωτάθλημα W Series, όπου θα τρέχουν αποκλειστικά γυναίκες, να ξεκινά τον επόμενο μήνα στο Hockenheim, ο σύμβουλος της Red Bull Motorsports είπε ότι καμία γυναίκα δεν θα φτάσει στη Formula 1, τονίζοντας:

Υπάρχουν τεράστιες σωματικές απαιτήσεις και αυτό είναι ίσως πολύ δύσκολο και πολύ σκληρό για τις γυναίκες. Εάν οδηγείς με 300 χλμ/ώρα και μάχεσαι ρόδα με ρόδα, τότε η βαρβαρότητα είναι μέρος αυτής της μάχης. Δεν ξέρω αν αυτό είναι στη γυναικεία φύση.

Ακόμη και με τα σύγχρονα βοηθήματα για τους οδηγούς, όπως το υδραυλικό τιμόνι, ο Marko δήλωσε ότι οι γυναίκες θα είχαν πάρα πολύ μεγάλο σωματικό μειονέκτημα να ανταγωνιστούν “στα ίσια” τους άνδρες, προσθέτοντας:

Παρότι πλέον υπάρχουν και υδραυλικά φρένα, πρέπει ακόμα να κάνεις πολύ μεγάλη προσπάθεια. Οι οδηγοί είναι εγκλωβισμένοι μέσα στο cockpit και οι θερμοκρασίες μέσα σε αυτό είναι 40, 50 βαθμοί Κελσίου. Τα καυτά καλώδια βρίσκονται γύρω σου. Έχουμε δει κορυφαίους οδηγούς που σχεδόν κατέρρευσαν στη Σιγκαπούρη και νομίζω ότι η σωματική πίεση είναι πολύ μεγάλη [για τις γυναίκες οδηγούς]. Πρέπει να είσαι πολύ γυμνασμένος για τη Formula 1 και χρειάζεσαι τρελή δύναμη από τους ώμους σου.

Κάτι τέτοια διαβάζουν οι αθλήτριες του επτάθλου ή του τένις και γελάνε. Κατά προσωπική άποψη δεν υπάρχει κάτι που να μπορεί να κάνει το ένα φύλο και να μην μπορεί το άλλο.