Πρόστιμο €535 εκατομμυρίων στην Porsche από γερμανούς εισαγγελείς

Σχετικά άρθρα

Αιτία, η παραμέληση των εποπτικών υποχρεώσεων που αφορούν τις εκπομπές ρύπων σε μοντέλα με κινητήρες πετρελαίου. Πιο συγκεκριμένα, η εισαγγελία της Στουτγάρδης ανακοίνωσε σήμερα την επιβολή προστίμου στην Porsche ύψους €535 εκατομμυρίων, όπου σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας των αρχών οι παραβάσεις εντοπίστηκαν στο τμήμα ανάπτυξης και όχι στο εκτελεστικό συμβούλιο της Porsche, που είναι αρμόδιο για τη δοκιμή των εκπομπών ρύπων των οχημάτων σε σχέση με την ισχύουσα νομοθεσία.

Η Porsche επιβεβαίωσε το πρόστιμο και δεν θα εφεσιβάλλει την απόφαση, καθώς σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις και παραδοχές της γερμανικής εταιρείας, οι παραβάσεις αυτές συνέβαλαν στη μερική απόκλιση των εκπομπών ρύπων σε συγκεκριμένα οχήματα από το 2009 και μετά.

Η γερμανική εταιρία “πέταξε” το μπαλάκι στο VW Group, καθώς σε ανακοίνωσή της αναφέρει χαρακτηριστικά πως δεν έχει αναπτύξει ποτέ ούτε και έχει παράγει η ίδια πετρελαιοκινητήρες. Ακόμα αναφέρει ότι το προαναφερθέν πρόστιμο αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς το κλείσιμο του ζητήματος που έχει προκύψει με τους κινητήρες πετρελαίου των μοντέλων της.

Διάβασε ακόμα

Επίσημο: Η Porsche καταργεί για πάντα τους diesel κινητήρες

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Manthey βελτιώνει την Porsche 911 GT3 Touring

Η Manthey έχει ετοιμάσει ένα βελτιωτικό πακέτο για την Porsche 911 GT3 Touring. Αυτό αποτελείται από νέο μπροστινό spoiler που παρέχει περισσότερη κάθετη δύναμη...

Εκπληκτική restomod δημιουργία της Theon στην 911 (964) Targa

Μπορεί να έχουμε συνδέσει τις restomoded Porsche 911 (ειδικά της 964 σειράς) με την Singer, φαίνεται όμως ότι η αγορά ανακατασκευασμένων παλιών Porsche παρουσιάζει...