Η Cruise, η μονάδα αυτοοδηγούμενων αυτοκινήτων της General Motors κατάφερε να αντλήσει επιπλέον 1,15 δισ. δολάρια για την ενίσχυση της εμπορευματοποίησης της προσπάθειάς της.

Τα χρήματα αυτά προήλθαν από την GM, από το SoftBank Vision Fund, την T. Rowe Price και την Honda, με την Cruise να έχει πλέον αποτίμησή 19 δισ. δολαρίων.

Η CEO της GM, Mary Barra, στοιχηματίζει στην Cruise για να βοηθήσει την αυτοκινητοβιομηχανία να παραμείνει ανταγωνιστική καθώς ο κλάδος μεταβαίνει σε μια εποχή υπηρεσιών κατ ‘απαίτηση με χρήση αυτόνομων οχημάτων.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, ισχυρίστηκε τον περασμένο μήνα ότι η κατασκευάστρια ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα είναι έτοιμη να ξεκινήσει το δικό της δίκτυο αυτόνομων οχημάτων από το επόμενο έτος.

Η τελειοποίηση της τεχνολογίας αποδεικνύεται δαπανηρή και χρονοβόρα, απαιτώντας από τις εταιρείες που στοχεύουν να αποκτήσουν ηγετικό ρόλο στο χώρο, συμπεριλαμβανομένων της GM, της Waymo που ανήκει στην Alphabet, της Uber και των άλλων να πραγματοποιήσουν μεγάλες επενδύσεις για να είναι έτοιμες για πραγματική εμπορευματοποίηση το 2020.