Η VW ετοιμάζει δύο εργοστάσια στη Κίνα και ένα στη Γερμανία

Σχετικά άρθρα

Η Volkswagen θα κατασκευάσει δύο νέα εργοστάσια της στη Κίνα προκειμένου αυτά να συναρμολογούν τα ηλεκτρικά της μοντέλα. Τα κινέζικα εργοστάσια θα έχουν ετήσια παραγωγική ικανότητα 600.000 αυτοκινήτων.

Θα κατασκευαστούν στις πόλεις Anting και Foshan και ξεκινήσουν την λειτουργία τους λίγους μήνες μετά από την έναρξη της παραγωγής του εργοστασίου Zwickau στη Γερμανία.

Αυτό θα είναι έτοιμο μέχρι το τέλος του έτους και θα έχει ετήσια παραγωγική δυνατότητα 330.000 αυτοκινήτων. Και τα τρία εργοστάσια θα κατασκευάζουν μοντέλα που θα βασίζονται στην MEB πλατφόρμα του VW Group.

Παράλληλα η VW θα επενδύσει 1 δισ. δολάρια προκειμένου να κατασκευάσει ένα νέο εργοστάσιο παραγωγής μπαταριών στο κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας στη Γερμανία.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...

Ξεκίνησε η παραγωγή του VW Golf facelift

Στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, η Volkswagen παρουσίασε την ανανεωμένη εκδοχή της 8ης γενιάς του Golf, με το μοντέλο να μπαίνει στην παραγωγή την...