Όριο ταχύτητας τα 24 χλμ/ώρα στο κέντρο του Λονδίνου

Σχετικά άρθρα

Το δημοτικό συμβούλιο του Λονδίνου πήρε νέα μέτρα που στοχεύουν στην ασφάλεια αλλά και στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στο κέντρο της Βρετανικής πρωτεύουσας.

Έτσι ψήφισε πως το όριο ταχύτητας στο κέντρο του Λονδίνου θα μειωθεί από τα 32 χλμ/ώρα σε μόλις 24 χλμ/ώρα (15 μίλια/ώρα), προκειμένου τα αυτοκίνητα που κινούνται σε αυτό να εκπέμπουν λιγότερους ρύπους, ενώ παράλληλα θα μειωθούν και τα ατυχήματα που συμβαίνουν μεταξύ αυτοκινήτων, ποδηλάτων, πατινιών και πεζών.

Επίσης αποφάσισαν στην πεζοδρόμηση αρκετών δρόμων και στη δημιουργία ζωνών μηδενικών ρύπων, δίνοντας προτεραιότητα στους πεζούς και τους ποδηλάτες.

Τα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ μετά την έγκριση του από το Υπουργείο Μεταφορών της Αγγλίας. Στόχος των αρχών του Λονδίνου είναι μέχρι το 2030 να μειώσουν κατά 25% την κίνηση στους δρόμους της πόλης, με το ποσοστό να ανεβαίνει στο 50% έως το 2044.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...