Το 2007 η Koenigsegg παρουσίασε την CCGT, που ήταν ένα αγωνιστικό για την GT1 κατηγορία του παγκόσμιου πρωταθλήματος αντοχής και βασιζόταν στην CCR. Με αυτό, το σουηδικό εργοστάσιο παραλίγο να έτρεχε στο Le Mans, αλλά η FIA αποφάσισε να αλλάξει τους κανόνες για την έγκριση τύπου, και τελικά η Koenigsegg δεν μπόρεσε να τρέξει στο πρωτάθλημα. Έτσι, το CCGT έμεινε ως ένα one-off project.

Λίγο πριν την αποκάλυψη της Jesko στην περασμένη έκθεση της Γενεύης, ο Christian von Koenigsegg είχε δηλώσει:

Θα θέλαμε πολύ να τρέξουμε σε αγώνες, εάν υπάρχει η ευκαιρία. Γιατί για πρώτη φορά, υπάρχει μια κατηγορία που είναι προσανατολισμένη προς τον τύπο των αυτοκινήτων μας. Ο αγώνας τα τελευταία δέκα χρόνια, μετά την κατάργηση της GT1 κατηγορίας, απέναντι στις 911 και 458, θα ήταν τρελός, με ένα αυτοκίνητο που κοστίζει δέκα φορές περισσότερο να είναι γεμάτο με έρμα για το balance of performance.

Αλλά τώρα, μπορεί να έχει και πάλι νόημα, και είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον. Έχουμε πολλές εταιρείες που θέλουν να μας χορηγήσουν, αν θέλουμε να συμμετάσχουμε, οπότε ίσως να μην μας κοστίσει τόσο πολύ, και θα ήταν πολύ συναρπαστικό. Πιθανώς αν το κάνουμε, θα συνεργαστούμε με κάποια αγωνιστική ομάδα αντί να κάνουμε τα πάντα μέσα στο εργοστάσιο. Το ερωτηματικό είναι γύρω από το υβριδικό σύστημα. Που μπορούμε να το τοποθετήσουμε; Στην Jesko, ή μήπως πρέπει να φτιάξουμε κάποιο άλλο αυτοκίνητο;

Η FIA πρόσφατα παρουσίασε τους τελικούς κανονισμούς της νέας Hypercar κατηγορίας του WEC και φαίνεται ότι αυτοί έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον αρκετών εργοστασίων. Έτσι, μετά την επιβεβαίωση της Toyota και της Aston Martin, ο Christian von Koenigsegg φαίνεται να αναθερμαίνει το ενδιαφέρον του για μια συμμετοχή με την Jesko, με τον Σουηδό να δηλώνει:

Το πρώτο σετ των κανονισμών απέκλειε πραγματικά κάθε πιθανότητα να μπούμε στους αγώνες. Έτσι βάλαμε στον πάγο τις προσπάθειές μας. Οι νέοι κανονισμοί, που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, φαίνονται πολύ πιο εφικτοί, αλλά δεν έχουμε ακόμα χρόνο να τους αξιολογήσουμε πλήρως. Το ενδιαφέρον από την πλευρά μας συνεχίζεται, αλλά προς το παρόν δεν έχουμε καμία ανακοίνωση.