Ο Φιλανδός είναι ένας από τους πολλούς οδηγούς που εξέφρασε την άποψή του για το περιστατικό μεταξύ του Sebastian Vettel και του Lewis Hamilton στο Μόντρεαλ πριν δύο εβδομάδες, καθώς αυτό συνεχίζει να κυριαρχεί στο paddock του Γαλλικού GP.

Ο Raikkonen επεσήμανε την προφανή ανομοιογένεια μεταξύ της φιλοσοφίας “είστε ελεύθεροι να αγωνιστείτε”, η οποία συζητήθηκε σε συνάντηση κατά τον αγώνα του Μπαχρέιν μεταξύ των αγωνοδικών της FIA και των οδηγών, και μερικών αποφάσεων που ελήφθησαν τελικά από τους αγωνοδίκες.

Χαρακτηριστικά ο οδηγός της Alfa Romeo Racing είπε:

Το περίεργο είναι ότι συνεχίζουν να μας λένε φέτος ότι είμαστε πιο ελεύθεροι να αγωνιστούμε. Και όταν συμβαίνει κάτι σαν τον Καναδά, όπου κανένας τους δεν φταίει καθόλου, οι οδηγοί τιμωρούνται. Τι έχει ειπωθεί και τι έχει γίνει, κάπου δεν ταιριάζουν αυτά. Υποθέτω ότι οι αγωνοδίκες βρίσκονται σε δύσκολη θέση και όποια και αν είναι η απόφαση για πολλά πράγματα, θα υπάρχουν πάντα ευτυχισμένες και δυσαρεστημένες ομάδες.

Ερωτηθείς αν θα ήθελε περισσότερη ελευθερία, ο Raikkonen απάντησε:

Αυτό έχει ειπωθεί, αυτό μας έχουν πει. Αλλά αν κοιτάξετε κάποια πράγματα, σίγουρα δεν είναι σωστά. Ναι, ελευθερία με έξυπνο τρόπο. Αλλά όταν αρχίσεις να πιέσεις κάποιον προφανώς προς τα έξω ή κάνεις κάτι ανόητο -νομίζω ότι ως οδηγοί όλοι γνωρίζουμε ή πρέπει να γνωρίζουμε τουλάχιστον τι είναι δίκαιο και μπορείς να το δεχτείς, υπάρχουν όμως και άλλα πράγματα που δεν είναι δίκαια. Όσο είναι δίκαιη η μάχη, είναι εντάξει.