Δύο ποινές στον Ricciardo, χάνει τους βαθμούς του Γαλλικού GP

Σχετικά άρθρα

Μπορεί οι δύο κινήσεις του Daniel Ricciardo στον τελευταίο γύρο να ήταν εντυπωσιακές, όμως ο Αυστραλός φεύγει από τον αγώνα χωρίς να έχει προσθέσει ούτε έναν βαθμό, καθώς οι αγωνοδίκες της πίστας του Paul Ricard του έδωσαν δύο ποινές μετά τον αγώνα, οι οποίες τον ρίχνουν από την 7η θέση -που τερμάτισε- στην 11η.

Ο οδηγός της Renault προσπέρασε τον Lando Norris στον τελευταίο γύρο, όταν ο οδηγός της McLaren είχε πρόβλημα με τα υδραυλικά του μονοθεσίου του. Ο Αυστραλός, όμως, στην προσπάθεια του να προσπεράσει από την εξωτερική, βγήκε με όλους τους τροχούς της RS19 εκτός πίστας, με τους αγωνοδίκες να αναφέρουν ότι η επανείσοδο του στην πίστα ήταν επικίνδυνη και ανάγκασε έναν άλλο οδηγό να βγει εκτός της πίστας. Έτσι, του έδωσαν ποινή πέντε δευτερολέπτων και δύο βαθμούς ποινής στην superlicence του.

Σαν να μην έφτανε αυτό, και καθώς ο Ricciardo είχε περάσει τον Norris, η Alfa Romeo του Kimi Raikkonen είχε καταφέρει να περάσει και τους δύο οδηγούς. Ο Ricciardo κυνήγησε τον Raikkonen και τον πέρασε, αλλά το έκανε έχοντας πατήσει τις άσπρες γραμμές που οριοθετούν την πίστα. Έτσι, οι αγωνοδίκες του έδωσαν ακόμα μια ποινή πέντε δευτερολέπτων, λέγοντας ότι βγήκε εκτός πίστας και απέκτησε πλεονέκτημα, ενώ τον τιμώρησαν με έναν επιπλέον βαθμό ποινής στην superlicence του.

Μετά την παραπάνω ποινές, η έβδομη θέση τελικά κατέληξε στον Raikkonen, η όγδοη θέση στο Nico Hulkenberg, η ένατη στον Norris, ενώ στους βαθμούς μπήκε ο Pierre Gasly με τη Red Bull του, παίρνοντας την 10η θέση.

Μιλώντας για την ποινή, ο Ricciardo είπε:

Όταν η πίστα είναι τόσο μεγάλη και φαρδιά, πρέπει να αυτοσχεδιάζεις λίγο. Ήταν ένας διασκεδαστικός τελευταίος γύρος. Για να είμαι ειλικρινής ό,τι συνέβη, δεν με νοιάζει. Νομίζω ότι ήταν διασκεδαστικό και είναι καλύτερο να μάχεσαι για να δεις τι θα συμβεί από το να καθίσεις πίσω και να είσαι loser, γι’αυτό ναι, μου άρεσε.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

Εγνατία Οδός: Ακριβαίνουν τα διόδια έως και 120%. Στις ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Egis η παραχώρηση της για 35 χρόνια

Οι υπουργοί Υποδομών και Οικονομίας υπέγραψαν σήμερα την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις αυξήσεις στα διόδια της Εγνατίας Οδού και αναμένεται η δημοσίευσή της...
Autoblog.gr