H Audi εξετάζει μια έκδοση του R8 με στοιχεία από το αγωνιστικό GT3

Σχετικά άρθρα

H Audi αποφάσισε τελικά να μην τοποθετήσει τον μικρότερο V6 κινητήρα στο -δεύτερη γενιάς- R8, αλλά φαίνεται ότι ίσως δούμε μια πιο σκληροπυρηνική έκδοση του γερμανικού supercar.

Η Audi παρουσίασε το facelift του R8 τον περασμένο Οκτώβριο και εκτός από πιο επιθετική εμφάνιση η εταιρία δυνάμωσε τον V10 5,2-λίτρων ατμοσφαιρικό κινητήρα του. Έτσι, στην απλή έκδοση το R8 αποδίδει 570 άλογα με 550 Nm ροπής, ενώ το R8 V10 Performance αποδίδει 620 άλογα με 580 Nm ροπής.

Μια μέρα πριν την πέμπτη νίκη της Audi στον 24ωρο αγώνα του Nurburgring με το R8 LMS GT3, ο επικεφαλής της Audi Sport, Oliver Hoffman, άφησε να εννοηθεί ότι η εταιρία του έχει κάποιες καλές ιδέες για μια πιο σκληροπυρηνική έκδοση του μοντέλου, με επιρροές από το αγωνιστικό GT3. Αυτό δε σημαίνει ότι θα υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη ιπποδύναμη, καθώς η εταιρία θα εστιάσει στο στήσιμο του αυτοκινήτου.

Ο Hoffman εξήγησε ότι θα είχε νόημα το GT3 αγωνιστικό αυτοκίνητο να δανείσει μερικά από τα στοιχεία του σε μια αντίστοιχη έκδοση του R8, νόμιμη για κυκλοφορία στον δρόμο, ωστόσο -ακόμα- τίποτα δεν έχει πάρει την έγκριση για παραγωγή.

ΠηγήPistonheads

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα