Υπάρχει ήδη η τεχνολογία για τον υποχρεωτικό περιορισμό της ταχύτητας

Σχετικά άρθρα

Στις αρχές Μαρτίου, τα θεσμικά όργανα της ΕΕ αποφάσισαν ότι από το 2022 η χρήση νέων τεχνολογιών ασφάλειας θα καταστεί υποχρεωτική σε ευρωπαϊκά οχήματα, με στόχο την προστασία των επιβατών, των πεζών και των ποδηλατών. Συγκεκριμένα η ΕΕ αποφάσισε πως εννέα συστήματα υποστήριξης των οδηγών θα καταστούν υποχρεωτικά στην Ευρώπη από το 2022, ανάμεσά τους και ο υποχρεωτικός περιοριστής ταχύτητας σε όλα τα καινούργια αυτοκίνητα στην Ευρώπη. Η Volvo είναι ήδη έτοιμη για αυτό το μέτρο, καθώς όλα τα αυτοκίνητα της από το 2020 θα έχουν περιοριστή ταχύτητας στα 180 χλμ/ώρα.

Αυτό επιβεβαιώνει και η Leyre Olavarria, η οποία είναι επικεφαλής των συνδεδεμένων τεχνολογιών αυτοκινήτου της Seat, λέγοντας σε πρόσφατη συνέντευξη της ότι η τεχνολογία που απαιτείται από τις κυβερνήσεις να επιβάλλουν ηλεκτρονικά όρια ταχύτητας στα καινούργια αυτοκίνητα υπάρχει ήδη, τονίζοντας:

Από τεχνική άποψη, είναι δυνατό, μπορούμε να το κάνουμε. Είναι πιο πολύ νομικό το ζήτημα, το πώς οι ρυθμιστικές αρχές θέλουν να τοποθετηθούν.

Άρα όλα είναι θέμα χρόνου…

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...