Η Lamborghini σκέφτεται να αγωνιστεί στο Le Mans

Σχετικά άρθρα

Ο CEO της Lamborghini, Stefano Domenicali σε πρόσφατη συνέντευξή του δήλωσε πως εξετάζουν το ενδεχόμενο να συμμετέχουν στη νέα hypercar κατηγορίας του WEC, αποκλείοντας παράλληλα το ενδεχόμενο να δούμε την ιταλική εταιρία στην Formula 1, μιας και όπως είπε, αυτή [η Formula 1] είναι υπερβολικά ακριβή για την Lamborghini.

Παράλληλα έθεσε ως ετήσιο όριο πωλήσεων της 10.000 μονάδες, προκειμένου να παραμείνει η αποκλειστικότητα της μάρκας, με την εταιρία να αναμένει περισσότερα από 1,7 δισ. ευρώ έσοδα φέτος, περισσότερα από τα 1,42 δισ. ευρώ που είχε το 2018.

Επίσης ρωτήθηκε και για το κατά πόσο ετοιμάζουν ένα αμιγώς ηλεκτρικό supercar, με τον Domenicali να λέει πως δεν θα συμβεί σύντομα, αφού οι πελάτες της εταιρίας δεν ενδιαφέρονται για κάτι τέτοιο αυτή την περίοδο.

Έως το 2025 η Lamborghini θα χρησιμοποιεί υβριδικούς κινητήρες σε όλη τη γκάμα των μοντέλων της προκειμένου να μειώσει τον μέσο όρο εκπομπών CO2 για να συμμορφωθεί με τους αυστηρότερους κανονισμούς.

Η Urus δεν θα αποκτήσει κάποια έκδοση με V10 ή V12 κινητήρα, με τον Domenicali να αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο αντικαταστάτης της Huracan να φορά έναν turbo κινητήρα, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον ατμοσφαιρικό V10. Ωστόσο ο αντικαταστάτης της Aventador θα εξακολουθεί να φορά έναν ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τραυματίστηκε ελαφρά ο Lando Norris

Ο Lando Norris γιόρτασε την Ημέρα του Βασιλιά στην Ολλανδία, που γιορτάζεται στις 27 Απριλίου, αλλά η μέρα για τον πιλότο της McLaren έκλεισε...