Παρουσιάστηκε το SUV για το πρωτάθλημα Extreme E

Σχετικά άρθρα

Στο περιθώριο του Goodwood παρουσιάστηκε το Odyssey 21, το ηλεκτρικό SUV του νέου πρωταθλήματος Extreme E. Το πρωτάθλημα είναι δημιουργία του Alejandro Agag, CEO της Formula E και θα ξεκινήσει από το Ιανουάριο του 2021.

Το όχημα είναι κατασκευασμένο από την γαλλική Spark Racing Technology και φορά μπαταρίες σχεδιασμένες από την Williams Advanced Engineering. Αποδίδει 544 άλογα, ζυγίζει 1.650 κιλά, έχεις πλάτος 2,3 μέτρα, τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 4,5 δευτερόλεπτα, έχει μέγιστη ταχύτητα σχεδόν 200 χλμ/ώρα και διαθέτει 200 χιλιόμετρα αυτονομία σε συνθήκες αγώνα.

Ο Agag ευελπιστεί να προσελκύσει και κατασκευαστές αυτοκινήτων, οι οποίοι θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το δικό τους σύστημα μετάδοσης κίνησης και το δικό τους αμάξωμα, έτσι ώστε να μοιάζουν περισσότερο με τα μοντέλα παραγωγής τους.

Το νέο πρωτάθλημα θα διεξάγεται στις πλέον δυσπρόσιτες περιοχές του κόσμου, προκειμένου να γίνουν ευρέως γνωστές οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής. Έτσι το νέο Extreme E θα έχει αγώνες από την Αρκτική μέχρι τα τροπικά δάση της Βραζιλίας. Ο Agag δήλωσε μεταξύ άλλων:

Έχουμε αδιαφορήσει για τους επικριτές μας και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Μας αρέσει να κάνουμε πράγματα κοιτώντας την γενική εικόνα. Για να κάνεις ομελέτα πρέπει να σπάσεις αυγά. Έχουμε πλοίο, έχουμε καύσιμα και θα συνεισφέρουμε σημαντικά στην ενημέρωση του κόσμου.

Στο μέλλον, το αγωνιστικό θα μπορούσε να χρησιμοποιεί και κυψέλες υδρογόνου, αλλά για την ώρα δεν υπάρχει έτοιμη η συγκεκριμένη τεχνολογία.

Οι αγώνες θα βιντεοσκοπούνται σε περιοχές που έχουν υποστεί περιβαλλοντική καταστροφή ή κινδυνεύουν από αυτή και θα προβληθούν ως ντοκιμαντέρ 10 επεισοδίων. Ο προγραμματισμός θέλει στο πρωτάθλημα να συμμετέχουν 12 αυτοκίνητα που θα τρέξουν σε πέντε απομακρυσμένες περιοχές του πλανήτη, στην Αρκτική, στα Ιμαλάια, στην έρημο της Σαχάρας, στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου και στα νησιά του Ινδικού Ωκεανού.

Το ιδιαίτερο του πρωταθλήματος θα είναι το γεγονός πως το πρώην πλοίο του βρετανικού ναυτικού, και πρώην σκάφος των βρετανικών ταχυδρομείων (Royal Mail Ship) RMS St. Helena, θα λειτουργεί ως πλωτό paddock.

Στις ΗΠΑ, οι τρεις πρώτες σεζόν του Extreme E θα προβάλλονται από το Fox Sports.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

H Subaru ανανεώνει το αγωνιστικό BRZ Cup Car Basic

Από το 2013 η Subaru διαθέτει στη γκάμα της αποκλειστικά στην αγορά της Ιαπωνίας μια έκδοση του BRZ έτοιμη για χρήση εντός πίστας, όταν...