Η Tesla ζητά βοήθεια από την Apple για κλοπή εμπορικών μυστικών

Σχετικά άρθρα

Η Tesla έχει μηνύσει τον Guangzhi Cao, έναν πρώην υπάλληλό της, ο οποίος πλέον εργάζεται για την κινέζικη Xmotors/Xpeng/Xiaopeng Motors . Η Tesla ισχυρίζεται πως ο Cao έκλεψε όλο τον πηγαίο κώδικα του Autopilot και τον “ανέβασε” στον προσωπικό του λογαριασμό στο iCloud από υπολογιστή της Tesla, όταν εργαζόταν ακόμη για λογαριασμό της.

Η Tesla ισχυρίζεται πως ο Cao έκλεψε περισσότερα από 300.000 αρχεία και με την υπόθεση να βρίσκεται πλέον στα δικαστήρια, η Tesla ζήτησε βοήθεια από την Apple για να τις δώσει τα αρχεία που έχει ανεβασμένα στο iCloud του ο Cao, αλλά και πρόσβαση στα e-mail που αντάλλαξε ο Cao με την Xmotors/Xpeng/Xiaopeng Motors.

Ο Cao υποστηρίζει πως όντως έχει ανεβάσει τα αρχεία του Autopilot στο iCloud του, αλλά δεν τα πούλησε ή τα έδωσε σε κάποιον. Η κινέζικη εταιρία από την μεριά της αρνείται την οποιαδήποτε ανάμειξη.

Ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος υπάλληλος της XMotors/Xpeng/Xiaopeng Motors κατηγορείται πως κλέβει εμπορικά μυστικά αυτόνομης τεχνολογίας. Το περασμένο καλοκαίρι, ο Zhang Xiaolang, κατηγορήθηκε από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ για την κλοπή εμπορικών μυστικών από τον πρώην εργοδότη του, την Apple. Η XMotors αρνήθηκε ότι ο Xiaolang τις έδωσε κλεμμένα εμπορικά μυστικά και τον απέλυσε, με τον Xiaolang να ισχυρίζεται πως δεν είναι ένοχος.

Επίσης τον περασμένο Φεβρουάριο, το FBI προχώρησε στη σύλληψη του Jizhong Chen, ενός Κινέζου μηχανικού της Apple επειδή πιάστηκε να βγάζει φωτογραφίες μέσα σε ασφαλή περιοχή των εγκαταστάσεων της Apple. Μετά από έρευνα που διεξήγαγε η Apple, ανακάλυψε πως ο Chen είχε στον σκληρό δίσκο του προσωπικού του υπολογιστή χιλιάδες έγγραφα, συμπεριλαμβανομένων εγχειριδίων και σχεδίων του Project Titan, περισσότερες από 100 φωτογραφίες από ένα κτίριο της Apple, ενώ διαπίστωσε πως πρόσφατα υπέβαλε αίτηση για να εργαστεί στη XMotors/Xpeng/Xiaopeng Motors και φέρεται πως προσπάθησε να παράσχει τα έγγραφα της Apple στον μελλοντικό εργοδότη του.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...