ΗΠΑ: Αστυνομικοί μήνυσαν την Ford επειδή τα περιπολικά Explorer γέμιζαν μονοξείδιο του άνθρακα

Σχετικά άρθρα

Η υπόθεση με τα Ford Explorer που γεμίζουν με μονοξείδιο του άνθρακα δεν λέει να καταλαγιάσει και έξι αστυνομικοί της Πολιτείας της Ουάσινγκτον έχουν καταθέσει μήνυση εναντίον της Ford, αναφέροντας πως δηλητηριάστηκαν από το επικίνδυνο αέριο, ενώ βρισκόταν εν ώρα υπηρεσίας. Στη μήνυσή τους οι αστυνομικοί υποστηρίζουν πως λόγω του CO, νοιώθουν ζάλη, πονοκεφάλους και ναυτία.

Το πρόβλημα των Explorer παραγωγής μεταξύ 2000 και 2018, είναι γνωστό από το 2017, όταν ένας αστυνομικός στις ΗΠΑ μήνυσε την Ford για δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα, ενώ υπήρξαν 3 ατυχήματα και 41 τραυματισμοί που σχετίζονται με το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Τον Οκτώβριο του 2017 η Ford ανακοίνωσε πως θα επιδιορθώσει 1,4 εκατ. Explorer. Στα αυτοκίνητα η Ford επαναπρογραμάτισε το λογισμικό του κλιματισμού προκειμένου να μπαίνει περισσότερος φρέσκος αέρας στη καμπίνα, αντικατέστησε τις βαλβίδες αποστράγγισης των πορτών, ενώ επιθεώρησε και τη στεγανοποίηση του πίσω μέρους του οχήματος.

Ωστόσο, αρκετοί ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων που έχουν επιδιορθωθεί, παραπονιούνται πως μονοξείδιο του άνθρακα μπαίνει ακόμη στη καμπίνα, κάνοντας τους να ζαλίζονται. Τότε η Ford είχε πει πως σύμφωνα με τις δοκιμές της, προκύπτει πως όλα τα αυτοκίνητα είναι ασφαλή και πως η έρευνά τους έχει βρει τα επίπεδα μονοξειδίου του άνθρακα να μην υπερβαίνουν τα επιτρεπτά όρια.

ΠηγήCBS News

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα Shelby Super Snake με 830 άλογα και πολύ carbon

Η Shelby American παρουσίασε σήμερα την Super Snake έκδοση της νέας γενιάς της Mustang. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από την επιθετική του εμφάνιση με νέους...