Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Οχάιο δοκιμάζουν να δημιουργήσουν εξαρτήματα αυτοκινήτων από φυσικά υλικά, όπως π.χ. οι φλούδες ντομάτας και τα τσόφλια αυγών, προκειμένου να κάνουν τα νέα αυτοκίνητα φθηνότερα αλλά και πιο φιλικά προς το περιβάλλον.

Σύμφωνα με την Katrina Cornish, καθηγήτρια και ερευνήτρια του πανεπιστημίου του Οχάιο, η φλούδα της ντομάτας και τα τσόφλια των αυγών είναι αρκετά ισχυρά ώστε να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή μέρων της ανάρτησης, ελαστικών, βάσεων του κινητήρα, εύκαμπτων σωλήνων και άλλων εύκαμπτων εξαρτημάτων. Με την χρησιμοποίησή τους θα μειωθεί η αιθάλη που συναντάμε στα αυτοκίνητα.

1Διάβασε επίσης

Τα 11+1 πιο παράξενα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί σε αυτοκίνητα

Η αιθάλη είναι ακάθαρτα σωματίδια άνθρακα που προκύπτουν από την ατελή καύση των υδρογονανθράκων. Σε αυστηρό ορισμό προκύπτει από την καύση αερίων αλλά ο ορισμός αυτός έχει επεκταθεί ώστε να συμπεριλάβει και υπολειμματικά σωματίδια από πυρολυμένο καύσιμο όπως γαιάνθρακες, κάρβουνα, πετρελαίου και ούτω καθ’ εξής. Αιθάλη ονομάζεται επίσης ο τεχνητός άνθρακας, που χρησιμοποιείται στην παρασκευή μελάνης χρωμάτων και άλλων υλικών.

Για την ώρα απέχουμε αρκετά χρόνια μέχρι να δούμε ανταλλακτικά και μέρη αυτοκινήτων κατασκευασμένα από τέτοια φυσικά υλικά, αλλά είναι βέβαιο πως τελικά θα τα δούμε κάποια στιγμή στο μέλλον.