Οι προπαραγγελίες της Porsche Taycan έχουν ξεπεράσει τις 30.000

Σχετικά άρθρα

Η Porsche θα ξεκινήσει την παραγωγή της Taycan μέσα στο δεύτερο μισό του 2019, με τον Klaus Zellmer, CEO της Porsche Βορείου Αμερικής να έχει δηλώσει σε παλιότερη συνέντευξή του πως η παραγωγή του πρώτου έτους έχει γίνει ήδη sold out.

Και φαίνεται ότι η λίστα αναμονής θα είναι μεγάλη, καθώς σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες της Handelsblatt -που μίλησε με τον επικεφαλής παραγωγής, Albrecht Reimold και τον διευθυντή ανθρωπίνου δυναμικού, Andreas Haffner- η γερμανική εταιρία έχει ήδη δεχτεί πάνω από 30.000 προπαραγγελίες. Αυτό σημαίνει ότι η Porsche έχει περισσότερες προπαραγγελίες, απ’ότι έχει η Volkswagen για το ID.3.

Η γερμανική εταιρία σχεδιάζει να κατασκευάζει 20.000 Taycan ετησίως, θέλοντας ωστόσο να αυξήσει την παραγωγή στις 30.000 μονάδες ετησίως. Η Porsche έχει δεχτεί στη Νορβηγία περισσότερες από 3.000 προ-παραγγελίες για την Taycan, ενώ στις ΗΠΑ έχει ανακοινώσει πως ο κάθε αντιπρόσωπός της μπορεί να δέχεται έως 50 παραγγελίες.

Η Taycan θα παρουσιαστεί επίσημα στις 4 Σεπτεμβρίου, για να κάνει το ντεμπούτο της στην έκθεσης Φρανκφούρτης. Οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν το 2020 έχοντας αρχική τιμή μεταξύ €65.000 και €75.000 και θα προσφέρεται σε διαφορετικά επίπεδα εξοπλισμού και απόδοσης. Η βασική έκδοση θα παράγει 402 άλογα, η μεσαία (4S) 536 άλογα και η κορυφαία (Turbo) 600+ άλογα. Σύμφωνα με την γερμανική εταιρία, η Taycan θα μπορεί να γυρνά στο Nurburgring σε λιγότερο από 8 λεπτά.

Η Porsche αναφέρει πως η Taycan διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν ανά άξονα, ενώ ετοιμάζει ένα κιβώτιο ταχυτήτων δύο σχέσεων, όπως και ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο κεντρικό διαφορικό, ενώ στον πρόσθετο εξοπλισμό θα συναντάμε και ένα μπλοκέ πίσω διαφορικό.

Η έκδοση των 600+ ίππων θα κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 3,5 δευτ, τα 0-200 χλμ/ώρα σε λιγότερο από 12, έχοντας αυτονομία 500 χλμ. Όλες οι εκδόσεις της θα είναι τετρακίνητες, με την Porsche να εξετάζει και μια φθηνότερη πισωκίνητη έκδοση, η οποία θα γίνει διαθέσιμη αρκετούς μήνες μετά το λανσάρισμα του μοντέλου.

Διάβασε ακόμα

Η Porsche Taycan θα είναι οδηγικά σαν την 911

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα