Η Volkswagen συμφώνησε με την Northvolt να κατασκευάσουν από κοινού, με ποσοστό 50/50, ένα νέο εργοστάσιο παραγωγής μπαταριών ιόντων λιθίου στο Salzgitter της Κάτω Σαξονίας στη Γερμανία, εκεί που η Volkswagen διαθέτει ένα κέντρο ανακύκλωσης μπαταριών.

Η κατασκευή του θα ξεκινήσει το 2020 και θα ξεκινήσει την παραγωγή μπαταριών στα τέλη του 2023/αρχές του 2024 και αρχικά θα έχει ετήσια παραγωγής μπαταριών χωρητικότητας 16 GWh. Το συγκεκριμένο εργοστάσιο θα είναι το δεύτερο της Northvolt, η οποία ετοιμάζει στο Skelleftea της Σουηδίας, το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής μπαταριών στην Ευρώπη.

Η VW έχει επενδύσει 900 εκατ. ευρώ στην Northvolt, έχοντας πάρει το 20% των μετοχών της, αλλά και μια θέση στο εποπτικό της συμβούλιο. Το VW Group, μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, θα βγάλει στην αγορά περισσότερα από 70 ηλεκτρικά μοντέλα, πουλώντας πάνω από 22 εκατ. μονάδες τους.

Στις σχετικές ειδήσεις η Skoda ξεκίνησε την παραγωγή μπαταριών για τα plug-in υβριδικά μοντέλα του VW Group, στο εργοστάσιό της στο Mlada Boleslav της Τσεχίας.