Ο CEO της VW μιλάει για την Tesla και τον Elon Musk

Σχετικά άρθρα

Προς τα τέλη Αυγούστου, κυκλοφόρησε η φήμη ότι ο CEO του VW Group, Herbert Diess, εκδήλωσε το ενδιαφέρον του να αγοράσει ένα ποσοστό του μετοχικού κεφαλαίου της Tesla. Γρήγορα, όμως, αυτό το δημοσίευμα διαψεύστηκε από εκπρόσωπο της γερμανικής εταιρίας, και από την έκθεση της Φρανκφούρτης ο Diess θέλησε να ξεκαθαρίσει τα πράγματα, τονίζοντας:

Όχι, δεν θα ήθελα να αγοράσουμε μετοχές της Tesla. Θαυμάζω πραγματικά αυτό που έχουν κάνει, το οποίο είναι επίσης χρήσιμο για μας, διότι μας ωθεί πραγματικά. Τα αυτοκίνητα τους είναι ωραία και μου αρέσει να τα οδηγώ. Δεν θα ήθελα όμως να αγοράσω μετοχές, γιατί πιστεύω πως ότι κάνουν αυτοί, μπορούμε να το κάνουμε.

Συνεχίζοντας, ο Diess επισημαίνει ότι μακροπρόθεσμα και σε μεγαλύτερη κλίμακα, το Volkswagen Group θα είναι σε πλεονεκτική θέση σε σχέση με την Tesla, λέγοντας:

Μακροπρόθεσμα, νομίζω ότι θα μπορούσαμε να έχουμε ένα μικρό πλεονέκτημα εξαιτίας της κλίμακας παραγωγής. Από την πλευρά του hardware, δεν υπάρχει πιθανότητα να υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά, μόνο και μόνο επειδή έχουν μια κατεξοχήν ηλεκτρική πλατφόρμα, ενώ θεωρούνται ήδη αρκετά μεγάλη σαν κατασκευαστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Αλλά όταν πρόκειται για το next big thing, το οποίο είναι το λογισμικό, η Tesla είναι καλή στο λογισμικό, αλλά το λογισμικό είναι πραγματικά ένα παιχνίδι όγκου. Αν φτιάχνεις λογισμικό, θα πρέπει να το βάζεις σε δέκα εκατομμύρια συσκευές, όχι σε ένα εκατομμύριο.

Κλείνοντας, ο Diess δηλώνει ότι βλέπει θετικά την Tesla και τον Elon Musk, και του εύχεται ό,τι καλύτερο και να είναι κερδοφόρος στο εγγύς μέλλον, προσθέτοντας:

Δεν πιστεύω ότι θα χρεοκοπήσει. Μου αρέσει πολύ ο Elon και του εύχομαι ό,τι καλύτερο. Η Tesla είναι τώρα κοντά στην κερδοφορία. Πιθανώς η μεγαλύτερη πρόκληση είναι η μεγέθυνση της κατηγορίας, επειδή η επένδυση είναι τόσο μεγάλη.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα