Η Lamborghini Sian είναι το πρώτο plug-in υβριδικό μοντέλο της εταιρίας, δείχνοντας μας το μέλλον της ιταλικής φίρμας, με τον διάδοχο της Aventador να εξοπλίζεται και αυτός με ένα plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης, προκειμένου να μειωθούν οι εκπομπές CO2.

Η Sian φορά τον ατμοσφαιρικό V12 6,5-λίτρων κινητήρα 785 ίππων με όριο περιστροφής τις 8.500 σ.α.λ και ένα ήπιο υβριδικό σύστημα 48 volt, απόδοσης 34 ίππων. Ο κινητήρας αποδίδει συνδυαστικά 819 άλογα και ο ηλεκτροκινητήρας επιτρέπει στο αυτοκίνητο να κινείται αποκλειστικά με αυτόν σε χαμηλές ταχύτητες, όπως κατά την όπισθεν και κατά το παρκάρισμα.

Αντί για μπαταρία ιόντων-λιθίου, η Lamborghini έχει επιλέξει να χρησιμοποιήσει έναν υπερπυκνωτή στην Sian και σύμφωνα με τον Maurizio Reggiani, επικεφαλής μηχανικός της Lamborghini, ο υπερπυκνωτής είναι τρεις φορές πιο ισχυρός από μια μπαταρία ίδιου βάρους και τρεις φορές πιο ελαφρύς. Ο υπερπυκνωτής βρίσκεται τοποθετημένος ανάμεσα στη καμπίνα και στον V12 κινητήρα για βέλτιστη κατανομή βάρους. Ωστόσο ο υπερπυκνωτής δεν μπορεί να χαρίσει μεγάλη αυτονομία στον ηλεκτροκινητήρα, παρά μόνο μια αυτονομία της τάξεως των 5-10 χιλιομέτρων.

Έτσι, για τον διάδοχο της Aventador, η Lamborghini σκέφτεται ένα plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης με μπαταρίες, έχοντας το μειονέκτημα του πρόσθετου βάρους τόσο των μπαταριών όσο και των ηλεκτροκινητήρων. Ο Reggiani πρόσθεσε πως προσπαθούν να μειώσουν όσο γίνεται το βάρος των υπολοίπων μερών του αυτοκινήτου, ενώ θα προχωρήσουν και στην αντικατάσταση του ISR 7-τάχυτου αυτόματου κιβωτίου μονού συμπλέκτη, με ένα νέο, τεχνολογίας διπλού συμπλέκτη.

Το αεροδυναμικό σύστημα ALA των Huracan Performante και Aventador SVJ δεν θα είναι μέρος του νέου μοντέλου, με τις φήμες να το θέλουν να κυκλοφορεί στην αγορά το 2024 και να συνδυάζει τον V12 βενζινοκινητήρα με τρεις ηλεκτροκινητήρες, με την συνολική απόδοση να ξεπερνά τα 1.100 άλογα.