Το 2021 η Honda θα καταργήσει τους diesel κινητήρες από την Ευρώπη, προσθέτοντας αμιγώς ηλεκτρικά και υβριδικά μοντέλα, με την ιαπωνική εταιρία να θέλει το 100% των Ευρωπαϊκών της πωλήσεων της να αποτελείται από ηλεκτρικά/plug-in υβριδικά συστήματα κίνησης μέχρι το 2025.

Η κατάργηση των diesel κινητήρων στην Ευρώπη θα συμβεί το 2021, όταν η τωρινή γενιά του Civic θα σταματήσει τις πωλήσεις της και θα αντικατασταθεί από τη νέα, η οποία δεν θα προσφέρεται με κάποιον πετρελαιοκινητήρα. Η Honda εκτός της κατάργησης των diesel κινητήρων, θέλει έως το 2025 να έχει μειώσει κατά 2/3 τον αριθμό των παραλλαγών των μοντέλων της, μειώνοντας παράλληλα το κόστος παραγωγής παγκοσμίως κατά 10%.

Νωρίτερα μέσα στο έτος, η εταιρία ανακοίνωσε το κλείσιμο του εργοστασίου της στο Swindon του Ηνωμένου Βασιλείου το 2021, όπου κατασκευάσει τα Civic και Civic Type R. Το εργοστάσιο απασχολεί 3.500 εργαζομένους, ενώ το ίδιο έτος θα σταματήσει η παραγωγή του Civic sedan από το εργοστάσιο της εταιρίας στη Τουρκία.

Οι κινήσεις αυτές είναι μέρος της διαδικασίας αναδιάρθρωσης της εταιρίας, με τα κεφάλαια που θα εξοικονομηθούν να αξιοποιούνται σε σκοπούς έρευνας και ανάπτυξης.