Η Νορβηγία είναι μακράν η πρώτη χώρα σε πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη, καθώς σχεδόν τα μισά νέα αυτοκίνητα που πωλούνται είναι ηλεκτρικά. Έτσι, το ότι το Tesla Model 3 είναι το best-seller εκεί δεν αποτελεί έκπληξη, όχι μόνο ανάμεσα στα συμβατικά αυτοκίνητα, αλλά συνολικά της Σκανδιναβικής χώρας.

Από την στιγμή που ξεκίνησαν οι πωλήσεις ηλεκτρικών στη χώρα και μέχρι σήμερα, έχουν πουληθεί 56.635 αυτοκίνητα. Η Tesla, σε λιγότερο από 7 μήνες εμπορικής πορείας του entry-level μοντέλου της, έχει καταφέρει να πουλήσει 13.028 μονάδες μέσα στο 2019. Τη δεύτερη θέση παίρνει το Golf, με 7.639 μονάδες, και την τρίτη το Nissan Leaf, με 6.227 πωλήσεις.

Το νούμερο των πωλήσεων του Model 3, τοποθετούν το αυτοκίνητο της αμερικάνικης εταιρίας στην έκτη θέση στην ιστορία των ηλεκτρικών πωλήσεων στη χώρα, καθώς υπολείπεται 43.607 μονάδες από το πρώτο Nissan Leaf, το οποίο όμως πωλείται από τα τέλη του 2011. Με μέσο όρο 1.800 αυτοκίνητα μηνιαίως, το Model 3 φαίνεται ότι θα γίνει best-seller σε περίπου 3 χρόνια.