Έρευνα: Οι άνδρες είναι πιο επιρρεπείς στην απόσπαση προσοχής κατά την οδήγηση

Σχετικά άρθρα

Μια νέα έρευνα στην οποία συμμετείχαν 2.214 οδηγοί στις ΗΠΑ, ηλικίας 18 έως 65 ετών, έδειξε πως το 70% κάνουν πράγματα που τους αποσπούν την προσοχή κατά την διάρκεια της οδήγησης.

Τα στοιχεία δείχνουν πως οι άνδρες είναι 22% πιθανότερο, σε σχέση με τις γυναίκες να χρησιμοποιούν το κινητό τους τηλέφωνο ενώ οδηγούν, ενώ είναι 74% πιο πιθανό να ελέγχουν το τιμόνι με τα πόδια τους. Επιπλέον, είναι κατά 70% πιθανότερο οι άνδρες να βλέπουν κάποιο video ενώ οδηγούν. Τέλος, το 58,9% των ανδρών που συμμετείχαν στην έρευνα και το 58,2% των γυναικών, δήλωσαν πως καταναλώνουν τροφή και ποτά ενώ οδηγούν.

Στις σχετικές ειδήσεις, μια άλλη έρευνα δύο κινέζικων πανεπιστημίων έδειξε πως όσοι ακούν ροκ μουσική κατά την διάρκεια οδήγησης, είναι πιο απερίσκεπτοι, οδηγώντας επιθετικά, σε σύγκριση με άλλους οδηγούς που ακούν πιο ελαφριά μουσική ή που δεν ακούν καθόλου μουσική ενώ οδηγούν.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...