Λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση των αρχών της Νορβηγίας, ότι το entry-level της Tesla είναι το best-selling αυτοκίνητο της αγοράς (και όχι μόνο ηλεκτρικό), το ίδιο ανακοινώνει σήμερα και η Ολλανδία. Πιο συγκεκριμένα, τα επίσημα στοιχεία των πωλήσεων έδειξαν ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο το Model 3 πούλησε 5.768 αυτοκίνητα στην χώρα, νούμερο σχεδόν τέσσερις φορές πάνω από τις πωλήσεις Αυγούστου.

Ακόμα, αυτό το φέρνει στην πρώτη θέση των πωλήσεων της αγοράς και φυσικά στην πρώτη αυτή των ηλεκτρικών. Εκτός αυτού, μαζί με τις πωλήσεις των Model S και Model X, η Tesla ήταν η νούμερο 1 εταιρία σε πωλήσεις στην Ολλανδία για τον ένατο μήνα του χρόνου. Οι πωλήσεις του Model 3 ξεπέρασαν αυτές του VW Polo, και έκαναν ένα νέο ρεκόρ για αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο στη χώρα. Πάντως, μέσα στο 2019 η VW έχει πουλήσει 36.449 αυτοκίνητα στην Ολλανδία, έναντι 13.991 η Tesla.

Η επιτυχία του Model 3 στην Ολλανδία οφείλεται και στα κίνητρα και φοροαπαλλαγές, τόσο στην λιανική αγορά όσο και στο leasing. Τα κίνητρα ισχύουν μέχρι τα τέλη της χρονιάς και η Ολλανδική κυβέρνηση δεν έχει κάνει γνωστό εάν θα συνεχιστούν και το 2020, κάτι που ωθεί αρκετούς πολίτες να αγοράσουν από τώρα ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο.