Το VW Group θέλει να αυξήσει την αξία της Lamborghini, ίσως την βάλει στο χρηματιστήριο, ίσως την πουλήσει [Ανανεωμένο]

Σχετικά άρθρα

Το VW Group ζυγίζει τις επιλογές του σχετικά με το πως θα μπορέσει να διπλασιάσει την αγοραία αξία της Lamborghini. Ανάμεσα στις επιλογές που σκέφτεται είναι να βάλει την εταιρία στο χρηματιστήριο, ακόμη και να την πουλήσει, με την VW να έχει ξεκινήσει τις προετοιμασίες για να κάνει την Lamborghini μια ξεχωριστή νομική οντότητα, μια διαδικασία που θα μπορούσε να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2020.

Ανανέωση: Το VW Group αρνείται το δημοσίευμα του Bloomberg, λέγοντας πως δεν υπάρχουν σχέδια για πώληση της Lamborghini, ούτε σχέδια για να την βάλει στο χρηματιστήριο.

Σήμερα η Lamborghini αποτιμάται στα 11 δισ. δολάρια, καθιστώντας ως μια βιώσιμη υποψήφια για μια αρχική δημόσια προσφορά, σύμφωνα με εκτιμήσεις των αναλυτών, με τους επενδυτές να έχουν εδώ και καιρό προτρέψει την VW, να απελευθερώσει περιουσιακά στοιχεία των οποίων η αξία εμπίπτει σε μια δυσκίνητη δομή που περιλαμβάνει τα πάντα, από τα ιταλικά supercar μέχρι μοτοσυκλέτες και τα βαρέα φορτηγά. Ενώ η Ferrari, κάποτε μέρος της Fiat Chrysler, αξίζει σήμερα περίπου 30 δισ. δολάρια, τα ισχυρά εργατικά συνδικάτα της VW, έχουν σταθεί εμπόδιο σε παρόμοιες κινήσεις στη Γερμανία.

Ο Herbert Diess, ο οποίος ανέλαβε την θέση του CEO του VW Group τον Απρίλιο του 2018, έκανε κάποια βήματα στον τομέα αυτό, ολοκληρώνοντας μια δημόσια εγγραφή της μονάδας φορτηγών Traton (Scania, MAN, Volkswagen Caminhoes e Onibus και RIO) νωρίτερα αυτό το έτος, ενώ δημιούργησε μια ευρεία συμμαχία με την Ford, για επαγγελματικά οχήματα, για ηλεκτρικά αυτοκίνητα και για αυτόνομη τεχνολογία. Το VW Group θέλει να επικεντρωθεί κυρίως στις βασικές μάρκες του – Volkswagen, Audi και Porsche.

O Diess υπογραμμίζει συχνά τον επείγοντα χαρακτήρα της μεγιστοποίησης της αξίας της VW, λόγω των τεράστιων επενδύσεων που γίνονται στον τομέα της ηλεκτροκίνησης και της αυτόνομης τεχνολογίας, με τα βασικά μέλη της οικογένειας Porsche-Piech που ελέγχουν το VW Group, να εκφράζουν την υποστήριξή τους στο πρόσωπό του. Στόχος είναι η αγοραία αξία της VW να ανέλθει στα 200 δισ. ευρώ (220 δισ. δολάρια), υπερδιπλάσια από τα 81 δισ. ευρώ που εκτιμάται σήμερα η εταιρία.

Η Lamborghini σαν ξεχωριστή οντότητα θα μπορούσε να παίρνει γρηγορότερα αποφάσεις σχετικά με το μέλλον της, αφού τώρα το τελικό ok το δίνει το διοικητικό συμβούλιο της Audi, όπου και ανήκει. Παράδειγμα αποτελεί ο διάδοχος της Aventador, ο οποίος αρχικά είχε προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει το διάστημα 2020-2021, στη συνέχεια πήγε πίσω έναν χρόνο, ενώ τώρα μιλάμε για το 2024-2025, όταν και αναμένεται ο διάδοχος της Huracan.

Ο λόγος της καθυστέρησης αυτής έγκειται στην απροθυμία των Γερμανών να ξοδέψουν χρήματα που απαιτούνται για την αναβάθμιση του V12 κινητήρα της Aventador, προκειμένου να καλύπτει τα πρότυπα εκπομπών Euro 7. H ιταλική εταιρία σκόπευε να διατηρήσει τον V12 6,5-λίτρων ατμοσφαιρικό κινητήρα στον αντικαταστάτη της Aventador, κάνοντας τον plug-in υβριδικό, με την τοποθέτηση 3 ηλεκτροκινητήρων, δύο στον μπροστά άξονα και ένας στον πίσω. Φαίνεται, όμως, πως οι Γερμανοί προτείνουν την χρήση του 4,0-λιτρου twin-turbo V8 κινητήρα της Urus, με ανάλογο υβριδικό σύστημα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...

Ξεκίνησε η παραγωγή του VW Golf facelift

Στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, η Volkswagen παρουσίασε την ανανεωμένη εκδοχή της 8ης γενιάς του Golf, με το μοντέλο να μπαίνει στην παραγωγή την...