Η Audi “παγώνει” το ιπτάμενο ταξί της

Σχετικά άρθρα

Τον Μάρτιο του 2018, η Audi μαζί με την Airbus και την Italdesign, είχαν παρουσιάσει το Pop.Up Next, ένα ιπτάμενο αυτόνομο ταξί και παρότι έχουν γίνει οι πρώτες δοκιμαστικές πτήσεις, η γερμανική εταιρία ανακοίνωσε πως παγώνει το συγκεκριμένο project, αφού έκρινε πως η τεχνολογία και οι απαιτήσεις της αγοράς δεν είναι έτοιμες για να περάσει το συγκεκριμένο όχημα στη παραγωγή.

Η Audi δήλωσε πως πήρε τη συγκεκριμένη απόφαση αφού έχει ξεκινήσει να εργάζεται πάνω σε μια νέα στρατηγική, έχοντας διαφορετική κατεύθυνση για την εναέρια αστική κινητικότητα. Η γερμανική εταιρία δήλωσε πως χρειάζονται ακόμη αρκετά χρόνια, για να περάσει στη παραγωγή ένα ιπτάμενο ταξί, το οποίο δεν απαιτεί από τους επιβάτες του την εναλλαγή οχημάτων.

Το Pop.Up Next συνδυάζει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο με ένα drone για έναν επιβάτη. Το αυτόνομο όχημα διαθέτει μια αποσπώμενη κάψουλα-καμπίνα που είναι τοποθετημένη πάνω στο σασί. Την ώρα που υπάρχει κυκλοφοριακή συμφόρηση, ένα ξεχωριστό drone εντοπίζει το όχημα και σηκώνει την κάψουλα στον αέρα, πηγαίνοντας τους επιβάτες στον προορισμό τους. Το υπόλοιπο αυτοκίνητο φτάνει και αυτό στον προορισμό αργότερα, όταν καταφέρει να “ξεμπλέξει” από την κίνηση. Έτσι, ο επιβάτης χωρίς να αλλάζει όχημα, θα μπορεί να πετά και να οδηγεί στον προορισμό του.

Το όχημα εδάφους έχει αυτονομία 130 χλμ και τροφοδοτείται από δύο ηλεκτροκινητήρες 80 ίππων που φορτίζουν μέσα σε 15 λεπτά, έχει τελική ταχύτητα 100 χλμ/ώρα με το πρωτότυπο να διαθέτει τεχνητή νοημοσύνη. Έχει μήκος 2,6 μέτρα, πλάτος 1,5 μέτρα και ύψος 1,4 μέτρα, με το όχημα αέρα να αποδίδει 182 άλογα και να φορτίζει και αυτό μέσα σε 15 λεπτά, ενώ μπορεί να διανύσει 100 χλμ χωρίς φορτίο.

Αρχικός στόχος της Audi ήταν η έκδοση παραγωγής του να γινόταν διαθέσιμη κάποια στιγμή μέσα στην επόμενη δεκαετία, προσφέροντας στους πελάτες των μεγαλουπόλεων μια βολική και αποτελεσματική υπηρεσία ιπτάμενου ταξί, αποσυμφορίζοντας παράλληλα και τους δρόμους.

Η Audi δεν είναι η μοναδική αυτοκινητοβιομηχανία που εργάζεται πάνω στον τομέα των αυτόνομων ιπτάμενων οχημάτων. Μόλις πριν από μερικές ημέρες η Porsche ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Boeing για ένα τέτοιο, με την Daimler να κατέχει μερίδιο στην Volocopter, την Geely να κατέχει την Terrafugia, με την Aston Martin να έχει παρουσιάσει το Volante Vision Concept, ενώ ιπτάμενο ταξί ετοιμάζει και η Hyundai.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Audi Q6 e-tron

Μετά από χρόνια καθυστερήσεων, η Audi παρουσιάζει το Q6 E-tron, με το νέο ηλεκτρικό SUV να βασίζεται στην Premium Platform Electric (PPE) πλατφόρμα, την...

Ανανεώση για το Audi A3

Η Audi προχώρησε στην ανανέωση του A3, προσθέτοντας ένα ακόμη στυλ αμαξώματος, το allstreet που μοιάζει με crossover, έχοντας αυξημένη απόσταση από το έδαφος...

Επίσημο: Η Audi εξαγοράζει πλήρως τη Sauber

H Audi ανακοίνωσε σήμερα πως σχεδιάζει να αποκτήσει το 100% του Sauber Group, με τον Oliver Hoffmann να γίνεται ο υπεύθυνος για το πρόγραμμα...

Στις 18 Μαρτίου τα αποκαλυπτήρια του Audi Q6 E-tron

H Audi ξεκίνησε το teasing του νέου Q6 E-tron πριν έναν χρόνο, με τη γερμανική εταιρία να κάνει σήμερα γνωστό ότι τα αποκαλυπτήρια του...
Autoblog.gr