Η Volvo παρουσιάζει επίσημα το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της, το XC40 Recharge. Η ηλεκτρική έκδοση του XC40 φορά το ίδιο ηλεκτρικό powertrain με αυτό που συναντάμε στο Polestar 2.

Αποτελείται από δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν ανά άξονα, συνολικής απόδοσης 408 ίππων με 660 Nm ροπής, που τροφοδοτούνται από μια μπαταρία ιόντων-λιθίου 78 kWh, που του χαρίζουν 400 χιλιόμετρα αυτονομίας ανά φόρτιση στον κύκλο WLTP. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 4,9 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 180 χλμ/ώρα.

Η μπαταρία με χρήση ταχυφορτιστή 150 kW φορτίζει από το 10% έως το 80% μέσα σε 40 λεπτά, με το XC40 Recharge να διαφέρει σε σχέση με τα υπόλοιπα XC40 από την κλειστή μάσκα, τα μαύρα καπάκια των καθρεπτών, την μαύρη οροφή, ενώ προσφέρεται και στο νέο χρώμα Sage Green. Η απουσία θερμικού κινητήρα δίνει την δυνατότητα το μοντέλο να διαθέτει και έναν μικρό χώρο αποσκευών κάτω από το μπροστινό καπό, χωρητικότητας 31 λίτρων. Ακόμα, η απόσταση από το έδαφος έχει μειωθεί, ενώ φορά ζάντες 19″, με τις 20″ να προσφέρονται στον πρόσθετο εξοπλισμό

Στο εσωτερικό συναντάμε νέο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με Android λογισμικό, το οποίο ενσωματώσει εφαρμογές όπως Google Αssistant, Google Play Store, Google Maps και άλλες υπηρεσίες της Google. Ακόμα, υποστηρίζει over-the-air ενημερώσεις για το λογισμικό και το λειτουργικό σύστημα, ενώ παρέχει υψηλά επίπεδα εξατομίκευσης.

Το XC40 Recharge είναι το πρώτο αυτοκίνητο της Volvo που χρησιμοποιεί το όνομα Recharge, το οποίο θα χρησιμοποιείται σε όλα τα plug-in υβριδικά και στα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της σουηδικής εταιρίας.

Η σουηδική εταιρία θέλει μέχρι το 2025, το 50% των πωλήσεών να είναι αμιγώς ηλεκτρικά και τα υπόλοιπα να είναι υβριδικά, ενώ θα παρουσιάσει ένα νέο ηλεκτρικό όχημα κάθε χρόνο, για τα επόμενα πέντε χρόνια.