Η απεργία κόστισε 3 δισ. στην GM

Σχετικά άρθρα

Η General Motors ανακοίνωσε τα οικονομικά της στοιχεία για το 3ο τρίμηνο του έτους, ενώ έκανε γνωστό πως η απεργία των εργαζομένων της, της στοίχισε συνολικά 3 δισ. δολάρια.

Τα προ φόρων κέρδη της GM, προσαρμοσμένα για έκτακτα, μειώθηκαν κατά 6% στα 3 δισ. δολάρια. Η χαμένη παραγωγή και άλλα κόστη που συνδέονται με την απεργία περισσότερων από 48.000 εργαζομένων της στα εργοστάσια, γεγονός που ανέκοψε την παραγωγή για τις δύο τελευταίες εβδομάδες του τριμήνου, έπληξαν τα κέρδη κατά 1 δισ. δολάρια.

Τα προ φόρων κέρδη ανά μετοχή της GM για το τρίμηνο, διαμορφώθηκαν στα 1,72 δολάρια έναντι των μέσω εκτιμήσεων για 1,31 δολάρια. Τα έσοδα έφτασαν τα $35,47 δισ. έναντι εκτίμησης για $33,82 δισ, με τα καθαρά κέρδη να μειώνονται κατά 8% στα 2,3 δισ. δολάρια.

Σχεδόν όλα τα κέρδη προ φόρων προερχόταν από την αγορά της Βορείου Αμερικής, με την GM να βλέπει τις πωλήσεις στη Κίνα να μειώνονται κατά 17,5% το τρίτο τρίμηνο του έτους, ενώ τα έσοδά της μειώθηκαν κατά 40% στα 300 εκατ. δολάρια. Ήταν η πέμπτη συνεχόμενη τριμηνιαία μείωση των πωλήσεων για την GM στην Κίνα, τη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο.

Η General Motors αναμένει κέρδη ανά μετοχή μεταξύ $4,50 και $4,80 από $6,50 με $7,00 ανά μετοχή προηγουμένως.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ford και GM εξετάζουν συνεργασίες για να ανταγωνιστούν τους Κινέζους

Τόσο η Ford όσο και η GM δήλωσαν πως εξετάζουν το ενδεχόμενο συνεργασιών για τη μείωση του κόστους των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, προκειμένου να ανταγωνιστούν...