Τροχαία στην Ελλάδα: 130.000 νεκροί, 350.000 ανάπηροι και 2 εκατ. τραυματίες τα τελευταία 50 χρόνια

Σχετικά άρθρα

Τα νούμερα δεν λένε ποτέ ψέματα. Στη χώρα μας τα τελευταία 50 χρόνια έχουμε θρηνήσει 130.000 νεκρούς, ενώ 350.000 άνθρωποι έμειναν ανάπηροι και 2 εκατ. τραυματίστηκαν, λόγω των τροχαίων ατυχημάτων. Καταλαβαίνεις πως η Ελλάδα πληρώνει βαρύ φόρο αίματος, με τα τροχαία να είναι η πρώτη αιτία θανάτου για τις ηλικίες 19-29 ετών, η δεύτερη για παιδιά 5-14 ετών και η τρίτη αιτία για τις ηλικίες 30-44 ετών.

Τα νούμερα σοκάρουν αλλά ακόμη και σήμερα, περισσότερες από τις μισές παραβάσεις (53%) που διαπιστώνονται στους ελληνικούς δρόμους, σχετίζονται με την παραβίαση του ορίου ταχύτητας.

Συχνότερα θύματα είναι οι πλέον ευάλωτοι χρήστες των οδών, καθώς βάσει των στοιχείων, ακόμα και σήμερα το 70% των νεκρών από τροχαία σε δρόμους ευρωπαϊκών πόλεων είναι πεζοί, ποδηλάτες και μοτοσικλετιστές. Οι θάνατοι από τροχαία συμβαίνουν κατά 54% σε επαρχιακό δίκτυο, κατά 38% στις πόλεις και τους οικισμούς και κατά 8% στους αυτοκινητοδρόμους.

Διάβασε επίσης

8 παραβάσεις που χάνεις το δίπλωμα σου και την άδεια κυκλοφορίας

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

Εγνατία Οδός: Ακριβαίνουν τα διόδια έως και 120%. Στις ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Egis η παραχώρηση της για 35 χρόνια

Οι υπουργοί Υποδομών και Οικονομίας υπέγραψαν σήμερα την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις αυξήσεις στα διόδια της Εγνατίας Οδού και αναμένεται η δημοσίευσή της...
Autoblog.gr