Η Daimler, μητρική εταιρία της Mercedes-Benz και της Smart, ανακοίνωσε σήμερα ζημιές ύψους 1,56 δισ. ευρώ προ φόρων και τόκων κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους, λόγω του νομικών χρεώσεων για θέματα που συνδέονται με τους κινητήρες diesel και για την αντικατάσταση των αερόσακων της Takata.

Συγκεκριμένα, οι έκτακτες δαπάνες ύψους 4,2 δισ. ευρώ συνέβαλαν στις λειτουργικές ζημιές του τριμήνου, έναντι των κερδών 2,6 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο.

Αυτή είναι η πρώτη φορά από το 2009 που η Daimler παρουσιάζει ζημιές σε κάποιο τρίμηνο του έτους.

Ως μέρος των ζημιών αυτών, η γερμανική εταιρία θα εντατικοποιήσει τις μειώσεις κόστους, καθώς ανακοίνωσε ζημιές 1,56 δισ. ευρώ.

Γενικότερα, εντατικοποιούμε το πρόγραμμα επιδόσεων που εφαρμόζεται σε όλο τον όμιλο και επανεξετάζουμε το προϊοντικό χαρτοφυλάκιό μας προκειμένου να εξασφαλίσουμε μελλοντική επιτυχία,

αναφέρει σε ανακοίνωση του ο νέος διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Ola Kaellenius.

Στις αρχές του μήνα, η γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε προκαταρκτικά αποτελέσματα στα οποία περιλαμβανόταν και μια αρνητική προειδοποίηση για τα κέρδη (για τέταρτη φορά μέσα σε 13 μήνες), δηλώνοντας ότι τα ΕΒΙΤ του ομίλου το 2019 θα ήταν “σημαντικά” χαμηλότερα από το περασμένο έτος.