Η Uber έχασε την άδεια λειτουργίας της στο Λονδίνο

Σχετικά άρθρα

Η Αρχή Μεταφορών του Λονδίνου (TfL) ανακοίνωσε πως δεν ανανέωσε την άδεια της Uber, εξαιτίας ζητημάτων ασφάλειας της εταιρείας μίσθωσης ιδιωτικών οχημάτων, μετά την παρέλευση μιας δίμηνης προθεσμίας που είχε λάβει για την αντιμετώπισή τους. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης, ενώ μέχρι τότε θα μπορεί να συνεχίσει τη λειτουργία της.

Η Αρχή διεξήγαγε δίμηνη έρευνα, κατά τη διάρκεια της οποίας διαπίστωσε ότι υπήρξε βελτίωση σε κάποια σημεία, αλλά αποφάσισε ότι δεν είναι αρκετή για να διατηρήσει η εταιρεία την άδειά της. Τα προβλήματα εντοπίζονται σε διάφορα σημεία, όπως για παράδειγμα ότι η Uber έκανε περισσότερα από 14.000 δρομολόγια με ανασφάλιστους οδηγούς, αλλά και χωρίς να πληροί και άλλους όρους ασφαλείας.

Στην ανακοίνωσή της η Αρχή Μεταφορών του Λονδίνου σημειώνει πως δεν έχει εμπιστοσύνη πως η εταιρεία δεν θα υποπέσει σε παρόμοια σφάλματα στο μέλλον, κάτι που δεν την καθιστά αξιόπιστη επί του παρόντος. Αντίθετα, ο Στιβ Μακναμάρα, γενικός γραμματέας της Ένωσης Αδειοδοτημένων Οδηγών μαύρων Ταξί, δήλωσε ότι το θέμα αφορά τη δημόσια ασφάλεια και ως εκ τούτου η απόφαση είναι σωστή.

Η Uber έχει πραγματοποιήσει ορισμένες θετικές αλλαγές και βελτιώσεις στον τρόπο λειτουργίας της κατά το χρονικό διάστημα από όταν της χορηγήθηκε άδεια τον Ιούνιο του 2018.

Ωστόσο, η TfL έχει εντοπίσει κάποια σημεία στα οποία η εταιρία απέτυχε να βελτιωθεί, συμπεριλαμβανομένων αρκετών παραβιάσεων που έθεσαν σε κίνδυνο τους επιβάτες και την ασφάλειά τους.

Η TfL δεν έχει εμπιστοσύνη ότι παρόμοια ζητήματα δεν θα επαναληφθούν στο μέλλον, γεγονός που οδήγησε στο συμπέρασμα να κριθεί η εταιρία ακατάλληλη να λειτουργήσει αυτή τη στιγμή στο Λονδίνο,

αναφέρεται σε ανακοίνωση της η TfL

Στο Λονδίνο περίπου 45.000 οδηγοί δουλεύουν για τη διαδικτυακή υπηρεσία μίσθωσης ταξί, ενώ συνολικά 3.500.000 επιβάτες εμπιστεύονται την Uber για τις μετακινήσεις τους. Για όλους αυτούς δε θα υπάρχει καμία απολύτως αλλαγή μετά την απώλεια άδειας της Uber. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούν να χρησιμοποιούν την υπηρεσία όπως έκαναν και πριν.

H Uber σχολιάζοντας την απόφαση της TfL τόνισε ότι τα τελευταία δύο χρόνια έχουν γίνει πολλές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της, με γνώμονα την ασφάλεια των επιβατών. Πρόσθεσε ακόμα πως συνεχίζει τις προσπάθειες, χαρακτηρίζοντας “λάθος” την απόφαση της Αρχής Μεταφορών του Λονδίνου.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο στόχος της TfL δεν είναι να στερήσει από τους κατοίκους του Λονδίνου τη χρήση της Uber, αλλά περισσότερο να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου στην εταιρία, αναγκάζοντάς την να συμμορφωθεί και να κάνει περισσότερες υποχωρήσεις στον τρόπο ελέγχου και λειτουργίας της.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Γερμανία: Κόπηκαν οι επιδοτήσεις, μειώθηκαν οι πωλήσεις των ηλεκτρικών

Ο απότομος τερματισμός των κρατικών επιδοτήσεων είχε ως αποτέλεσμα οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων να μειωθούν κατά 14,1% στη Γερμανία το πρώτο τρίμηνο του έτους,...

Suzuki: Παραγωγή 30 εκατομμυρίων αυτοκινήτων στην Ινδία

Η Suzuki ανακοίνωσε ότι η συσσωρευμένη παραγωγή αυτοκινήτων ξεπέρασε τις 30 εκατομμύρια μονάδες στην Ινδία στο τέλος Μαρτίου. Η Ινδία γίνεται η δεύτερη χώρα -μετά...