Τον Ιανουάριο του 2012, η Opel παρουσίασε το Mokka, για να του κάνει ένα facelift τέσσερα χρόνια αργότερα, μετονομάζοντας το σε Mokka X. Η γερμανική εταιρία είχε ξεκινήσει την εξέλιξη της νέας γενιάς του μοντέλου, αλλά αναγκάστηκε να την διακόψει για κάποιο διάστημα, επειδή αυτό βασιζόταν σε μια πλατφόρμα της GM. Έτσι μετά την εξαγορά της Opel από την PSA, η Opel συνέχισε την ανάπτυξη του μοντέλου, πάνω σε μια πλατφόρμα της PSA, και η νέα γενιά του μοντέλου θα είναι το δεύτερο μοντέλο που θα εξελιχθεί υπό τη νέα διοίκηση.

1

Τις προηγούμενες ημέρες, όμως, έγινε γνωστό ότι η παραγωγή του Mokka X ολοκληρώθηκε τον περασμένο Ιούνιο, και πλέον πωλούνται όσα αυτοκίνητα έχουν απομείνει. Μια σχετικά λογική κίνηση, καθώς η δεύτερη γενιά του μοντέλου αναμένεται να παρουσιαστεί στην έκθεση της Γενεύης, τον ερχόμενο Μάρτιο, και θα φέρει τα μηχανικά σύνολα που συναντάμε στο Peugeot 2008, με το οποίο θα μοιράζεται και την πλατφόρμα.

Η εμπορική πορεία του Mokka X δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αμελητέα, καθώς από το 2012 έως και τον Σεπτέμβριο του 2019, η Opel παρέδωσε σχεδόν 900.000 στην Ευρώπη, με το 2017 να ήταν η καλύτερη χρονιά του, με 169.886 πωλήσεις.