Μέσω του γραφείου εύρεσης εργασίας της Καλιφόρνια, η Nio έκανε αίτηση στις 6 Δεκεμβρίου για την απόλυση 141 εργαζομένων της από τα κεντρικά της γραφεία στη Βόρεια Αμερική, που βρίσκονται στην πόλη San Jose της πολιτείας.

Η Nio, της οποίας η παγκόσμια έδρα βρίσκεται στη Σαγκάη, ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι συνεργάζεται με την Mobileye της Intel για την ανάπτυξη συμβατικών αυτόνομων οχημάτων. Η συγκεκριμένη συμφωνία αναφέρει ότι η Nio θα σχεδιάσει και θα κατασκευάσει ένα σύστημα αυτόματης οδήγησης σχεδιασμένο από την Mobileye.

Αυτή η συνεργασία των δύο εταιριών φάνηκε να αποτελεί θετική εξέλιξη για την εταιρία, μετά από μια δύσκολη χρονιά, καθώς το τρίτο τρίμηνο του έτους η Nio είδε μια άνοδο στις πωλήσεις της, χάρη εν μέρει στην ανταγωνιστική τιμολόγηση, αλλά η τιμή της μετοχής της έχει πέσει περίπου στο 78% σε σχέση με τον περασμένο Φεβρουάριο. Τα πρώτα αυτόνομα αυτοκίνητα της συγκεκριμένης συνεργασίας θα κυκλοφορήσουν στους δρόμους της Κίνας από το 2022 και μετά.

Το δεύτερο τρίμηνο του έτους, η Nio είδε να χάνει 3,3 δισ. γουάν (περίπου 425 εκατ. ευρώ), αύξηση 83% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2018. Τα αρνητικά αποτελέσματα οφείλονται σε διάφορους λόγους, όπως οι αδύναμες πωλήσεις, οι υπερβάσεις κόστους και τα κόστη των ανακλήσεων.