Πριν περίπου μια εβδομάδα έγινε γνωστό ότι ο Lawrence Stroll είναι επικεφαλής ενός κονσόρτσιουμ επιχειρηματιών και προετοιμάζει μια προσφορά για να αγοράσει ένα σημαντικό μερίδιο των μετοχών της Aston Martin. Η απάντηση ήρθε άμεσα από τον CEO και πρόεδρο της βρετανικής εταιρίας, Andy Palmer, ο οποίος δήλωσε πως η εταιρία του δεν ψάχνει για επενδυτές, θέλοντας έτσι να βάλει τέλος στο παραπάνω δημοσίευμα.

Σήμερα, όμως, η εταιρία σε δήλωση της προς το χρηματιστήριο του Λονδίνου, τόνισε:

Η εταιρεία επιβεβαιώνει ότι επανεξετάζει τις ανάγκες χρηματοδότησης και τις διάφορες επιλογές χρηματοδότησης. Βρίσκεται, επίσης, σε συζητήσεις σε πρώιμο στάδιο με πιθανούς στρατηγικούς επενδυτές σχετικά με την οικοδόμηση μακροπρόθεσμων σχέσεων που μπορεί να περιλαμβάνουν ή όχι, επενδύσεις σε ιδία κεφάλαια. Περαιτέρω ανακοίνωση θα υπάρξει όποτε και αν ενδείκνυται.

Σήμερα το 36% των μετοχών της Aston Martin ανήκει στον όμιλο Adeem/Primewagon με έδρα το Κουβέιτ, ενώ το Strategic European Investment Group (Στρατηγικός Ευρωπαϊκός Όμιλος Επενδύσεων), που ανήκει στον ιταλικό επενδυτικό όμιλο Investindustrial, κατέχει επί του παρόντος περίπου το 31% των μετοχών της Aston Martin. Τέλος, η Daimler κατέχει το 4% της εταιρίας.