Η Audi παρουσίασε το ανανεωμένο SQ7 TDI πέντε μήνες πριν και σήμερα ο βελτιωτικός οίκος ABT μας δείχνει το πακέτο αναβάθμισης που έχει ετοιμάσει για το ταχύτατο γερμανικό SUV. Από το εργοστάσιο, το SQ7 φορά τον 4,0-λίτρων V8 TDI κινητήρα απόδοσης 435 ίππων με 900 Nm ροπής, που εφοδιάζεται με ηλεκτρικό κομπρέσορα με 48 Volt ηλεκτρικό σύστημα, το οποίο εξαλείφει το turbo lag και μειώνει την κατανάλωση.

Ο οίκος, όμως, έχει αυξήσει την απόδοση του και πλέον παράγει 510 άλογα με 970 Nm ροπής, αύξηση της τάξεως των 75 ίππων και 70 Nm ροπής από την εργοστασιακή τιμή, με τα 0-100 χλμ/ώρα να τα κάνει σε 4,6 δευτερόλεπτα, 0,2 δευτερόλεπτα γρηγορότερα.

Στιλιστικά ο ABT τοποθετεί στο μεγάλο SUV της Audi ένα νέο bodykit αποτελούμενο από νέους προφυλακτήρες, φουσκωμένα φτερά, διαχύτη, αεροτομή και πλαϊνές ποδιές. Η γρίλια είναι από carbon, όπως και οι αεραγωγοί στα φτερά και οι απολήξεις των εξατμίσεων. Οι αλλαγές ολοκληρώνονται με τις ζάντες 22″ και με την χαμηλότερη ανάρτηση, με τον ABT να αναφέρει ότι ετοιμάζει ένα φαρδύ body kit για το 2020. Τέλος, στο εσωτερικό υπάρχουν carbon διακοσμητικά και νέες δερμάτινες επενδύσεις.

\