Η Kia πρόσφατα παρουσίασε τη νέα γενιά του Optima, αλλά το μοντέλο δεν θα πωλείται στην Ευρώπη, μιας και όπως είπε ο Emilio Herrera, CEO της Kia Ευρώπης, δεν υπάρχει η απαιτούμενη ζήτηση για το μοντέλο στη Γηραιά Ήπειρο, αφού οι Ευρωπαίοι καταναλωτές προτιμούν πλέον περισσότερο τα crossovers και τα SUVs.

Τα νούμερα δεν λένε ποτέ ψέμματα. Η Kia κατά τους πρώτους εννέα μήνες του 2019 έχει πουλήσει 9.901 Optima στην Ευρώπη, πτώση 14% σε σύγκριση με το πρώτο εννεάμηνο του 2018, όπου είχε πουλήσει 11.573 Optima. Συγκριτικά, κατά τους πρώτους 9 μήνες του 2019, το Sportage έχει σημειώσει περισσότερες από 86.000 πωλήσεις.

Στις σχετικές ειδήσεις, το Kia Imagine Concept που παρουσιάστηκε στην έκθεση της Γενεύης τον περασμένο Μάρτιο, θα περάσει στη παραγωγή το 2021. O Herrera είπε πως το μοντέλο θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό και θα κατασκευάζεται πάνω σε μια νέα πλατφόρμα που ετοιμάζει η κορεατική εταιρία, η οποία θα φιλοξενεί μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Ο Herrera πρόσθεσε πως εξετάζουν μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του Picanto, η οποία αν πάρει το πράσινο φως να περάσει στη παραγωγή, θα κοστίζει κοντά στις 20.000 ευρώ. Τέλος η Kia προς τα τέλη του 2020/αρχές του 2021, θα βγάλει στην αγορά ένα αυτοκίνητο με κυψέλες υδρογόνου, που θα διαθέτει το ίδιο σύστημα κίνησης με αυτό που φορά το Hyundai Nexo.