Μια καριέρα στη Formula 1 δεν είναι δυνατή για τους περισσότερους από εμάς. Εκτός από γεμάτο πορτοφόλι, χρειάζεται να έχεις ταλέντο στη γρήγορη οδήγηση, αλλά αν έχεις το γεμάτο πορτοφόλι και θέλεις να νιώσεις όπως νοιώθουν οι πιλότοι της F1, τότε αγόρασε το Rodin FZED.

Η Rodin Cars είναι μια νέα μικρή εταιρία από τη Νέα Ζηλανδία, με το FZED να βασίζεται στην Lotus T125. Το μονοθέσιο διαθέτει σώμα και πλαίσιο από carbon και η αεροδυναμική του είναι εφάμιλλη με αυτή των μονοθεσιών της Formula 1. Φορά έναν V8 3,8-λίτρων κινητήρα της Cosworth απόδοσης 684 ίππων, με το όχημα να συμμορφώνεται με τους κανονισμούς της σειράς Formula Libre στη Νέα Ζηλανδία.

Το Rodin FZED ζυγίζει περίπου 600 κιλά, με τον κινητήρα να στροφάρει έως τις 9.600 σ.α.λ, επιτρέποντας στο μονοθέσιο να κάνει τα 0-160 χλμ/ώρα σε 5 δευτερόλεπτα.

Ο κινητήρας συνδυάζεται με ένα σειριακό εξατάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων της Ricardo, τα φρένα είναι carbon-κεραμικά της Alcon, ενώ η ανάρτηση προέρχεται από την Ohlins.

Οι ζάντες είναι της OZ Racing, διαμέτρου 13″, με την εξάτμιση να είναι κατασκευασμένη από τιτάνιο. Αυτό το “παιχνίδι” κοστίζει 582.000 ευρώ και η εταιρία θα κατασκευάσει μόλις 5 τέτοια.