Η Volkswagen δημιουργεί νέα θυγατρική που θα αναπτύξει αυτόνομη τεχνολογία

Σχετικά άρθρα

Η Volkswagen ανακοίνωσε την δημιουργία της θυγατρικής εταιρίας Volkswagen Autonomy, η οποία θα αναλάβει την ανάπτυξη αυτόνομης τεχνολογίας, στοχεύοντας στη διάθεση της τεχνολογίας αυτής στην αγορά.

Σύμφωνα με την γερμανικής εταιρίας, η Volkswagen Autonomy έχει στόχο να αναπτύξει ένα σύστημα το οποίο θα είναι “ώριμο για την αγορά”. Εκτός από εγκαταστάσεις στο Μόναχο της Γερμανίας, η εταιρία που θα είναι μια ανεξάρτητη οντότητα, θα διαθέτει εγκαταστάσεις σε Silicon Valley και Κίνα.

Επικεφαλής της Volkswagen Autonomy τέθηκε ο Alexander Hitzinger, ανώτερος αντιπρόεδρος του VW Group για την αυτόνομη οδήγηση. Η Argo AI, στην οποία η Volkswagen έχει επενδύσει 2,4 δισ. δολάρια, θα ενισχύσει τις προσπάθειες της Volkswagen Autonomy.

Στις σχετικές η Volkswagen προχώρησε στη κατοχύρωση του ονόματος Basecamp, δείχνοντας πως θα περάσει στη παραγωγή το Atlas Basecamp concept που παρουσίασε στην έκθεση της Νέας Υόρκης το 2019.

Bonus! Δες δύο renderings φωτογραφίες από το πως θα μοιάζει το Volkswagen Nivus που θα κυκλοφορήσει πρώτα στην αγορά της Λατινικής Αμερικής και αργότερα θα έρθει και στην Ευρώπη.

Το Nivus σχεδιάστηκε και εξελίχθηκε 100% στην Βραζιλία, βασίζεται στο Polo, έχοντας μεταξόνιο 2,56 μέτρων, αλλά διαθέτει μεγαλύτερό πίσω πρόβολο, που αυξάνει τον χώρο αποσκευών του μοντέλου. Διαθέτει σπορ σχεδίαση και ένα νέο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας που προσφέρει υψηλό επίπεδο συνδεσιμότητας και εξατομίκευσης.

Θα παρουσιαστεί την άνοιξη του 2020, ενώ στην Ευρώπη θα έρθει μέσα στο 2021, όπου και θα κατασκευάζεται. Μηχανικά, στη Βραζιλία θα εξοπλίζεται με έναν 1.600αρη ατμοσφαιρικό κινητήρα 110 ίππων που θα συνδυάζεται είτε με 5-τάχυτο χειροκίνητο είτε με 6-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Επίσης θα υπάρχει και ο 1.0 TSI απόδοσης 116 ίππων που θα συνδυάζεται μόνο με ένα 6-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

ΠηγήKolesa.ru

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...

Ξεκίνησε η παραγωγή του VW Golf facelift

Στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, η Volkswagen παρουσίασε την ανανεωμένη εκδοχή της 8ης γενιάς του Golf, με το μοντέλο να μπαίνει στην παραγωγή την...