Η Ferrari έχει καταθέσει ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στον ευρωπαϊκό οργανισμό ευρεσιτεχνιών, στο οποίο περιγράφει ένα αμιγώς ηλεκτρικό supercar που θα διαθέτει τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε τροχό. Στο ίδιο δίπλωμα, η ιταλική εταιρία περιγράφει επίσης και ένα υβριδικό σύστημα, με τους ηλεκτροκινητήρες να συνεργάζονται με έναν κινητήρα βενζίνης.

Τον περασμένο Νοέμβριο, ο CEO της Ferrari, Louis Camilleri είχε δηλώσει πως το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό supercar της Ferrari θα παρουσιαστεί μεταξύ 2025 και 2030, αφού τότε θα υπάρχουν οι απαραίτητες τεχνολογίες που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε ένα αυτοκίνητο που θα φέρει για σήμα του το ανορθωμένο άλογο.

Η Ferrari το 2019 παρουσίασε το πρώτο της plug-in υβριδικό μοντέλο ευρείας παραγωγής, την SF90 Stradale, ενώ έχει θέσει ως στόχο, το 60% των νέων της μοντέλων να είναι plug-in υβριδικά μέχρι το 2022. Ο Camilleri πρόσθεσε:

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν λιγότερα κινούμενα μέρη σε σχέση με ένα αυτοκίνητο με κινητήρα εσωτερικής καύσης, γεγονός που καθιστά δυσκολότερο για τη Ferrari να παρουσιάσει τη μηχανική της ικανότητα, που δεν είναι άλλη από το να παράγει αυτοκίνητα που μπορούν να κάνουν τα 0-100 χλμ/ώρα σε 2,4 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα μεγαλύτερη των 320 χλμ/ώρα.